Buchardt satser som vanlig offensivt.

- Dette blir et bygg på 20 etasjer og som vil ruve i terrenget, men bygget blir meget miljøvennlig, påpeker investor Buchardt.

Det nye hotellet skal kun bruke 50 kilowattimer per kvadratmeter per år. Med sin rørleggerbakgrunn blir det sikkert vektlagt gode ventilasjonsløsninger og satset optimalt på innovativitet innen alt som hører VVS til.

- Og vi skal bare bruke kortreiste materialer, påpeker Buchardt.

Det er ikke mange uker siden kompisen Petter Stordalen åpnet sitt giganthotell i Trondheim. Også det av den miljøvennlige sorten. Stordalen har 400 rom tilgjengelig i sitt hotell, mens Buchardt får noen flere rom. Hotellet ligger i tilknytning til Lerkendal Stadion og klubben har fått 66 millioner for hotelltomta.

Hotellets kongressal kan ta i mot hele 1. 800 gjester. Artur Buchardt har inngått en utleieavtale med hotellkjeden Scandic og kontorlokalene i bygget er allerede utleid.

[bildec]2012/24/upi6043bcd[/bildec]
Tidligere rørlegger Arthur Buchardts nye energivennlige hotell i Trondheim hotell skal se slik ut.

- Det blir krevende markedssituasjon for eksisterende hoteller og for nye, men dette blir også meget spennende. Trondheim vil bli den nye, dominerende landsmøte- og kongressbyen, mener Buchardt.

Prislappen er beregnet til 700 millioner kroner alt står ferdig i 2014. Med Buchards nye hotell vil Trondheims hotellkapasitet i løpet av et par år ha økt med hele 20 prosent.