Det er inngått en etableringsavtale mellom utbyggerselskapet Gardermoen Campus Utvikling og fjernvarmeselskapet Oslofjord Varme i forbindelse med utbyggingen av det nye anlegget.

Det skriver Gardermoen Campus i en pressemelding.

Varmen fra anlegget vil produseres fra energieffektive varmepumper som vil bruke grunnvannsmagasinet under Gardermoen som energikilde. Det etableres en egen CO2 varmepumpe for forsyning av varmtvann som er nyeste teknologi for dette formålet. Kjøling vil i stor grad dekkes ved å bruke grunnvannet direkte , og er således en svært energigjerrig kilde, uttaler adm. direktør Atle Nørstebø i Oslofjord Varme i pressemelingen.

 Nørstebø estimerer at den totale energibesparelsen fra første utbyggingstrinn vil tilsvare forbruket til om lag 300-400 leiligheter.

- Utvikling av mer bærekraftige bygg og byer er en viktig del av deres  forretningsstrategi.Byggene vi utvikler skal bruke så lite energi som råd er, og den energien som allikevel kreves skal komme fra så bærekraftige kilder som mulig, uttaler Isak Oksvold på vegne av Gardermoen Campus Utvikling.

- I LHL-sykehuset planlegges varmeanlegget for en lav temperatur på det vannbårne anlegget. Dette spiller godt sammen med en varmepumpebasert forsyning. Samtidig skal sykehusutstyr kjøles direkte med kjølevann så langt det lar seg gjøre, og varmen tilbakeføres til energianlegget for gjenvinning, sier Oksvold. 

Det nye sykehuset for LHL-klinikkene skal oppføres i energiklasse A.

Enova har støttet prosjektet med omtrent 30 millioner kroner, og har også gått inn med omtrent 3,4 millioner kroner til energianlegget.

Bak Gardermoen Campus står eiendomsutviklingsselskapene Hemfosa samfunnsbygg og Aspelin Ramm.