Et eksempel er Rolfsbukta på Fornebu utenfor Oslo, som ble solgt inn som «Litt ferie hver dag» i sin tid av Fornebu Utvikling.

Da regnskapet skulle gjøres opp kunne ikke engang stive priser redde prosjektet med161 leiligheter, tiltenkt den mest kjøpesterke delen av boligkjøpere. Utbyggerne tapte ifølge DN i snitt én million kroner – per leilighet, blant annet på grunn av dårlige leveranser fra leverandører.

VVSforum har tidligere skrevet om prosjektet i Rolfsbukta, og VVS anlegg som hadde rørentreprisen der.
Knekket av Rolfsbukta

Store aktører i boligmarkedet, anført av Selvaag Bolig og Obos, har tidligere pekt på at høye nyboligprisene og lav boligproduksjon ligger hos det offentlige med nye krav til miljø, energi og universell standard.

Men boligbyggerne kunne gjort mye selv for å få ned prisene på nye boliger, i følge Per Jæger. Og det er mer å hente på kutt:
– Å kutte kostnader til å rette feil og mangler har kanskje ikke så mye å si, sammenlignet med hva boligbyggerne kunne spare på å organisere arbeidet sitt bedre. Ikke minst fordi slike kostnader går rett på utbyggernes bunnlinje. Eller kompenseres gjennom høyere pris på nye boliger, sier Jæger.
I dag betaler boligbyggere dyrt for å kjøpe inn nøkkelkompetanse fra underleverandører – kompetanse de tidligere hadde selv.