- Det er avgjørende at vi klarer å komme i mål når det gjelder utforming av ny sentral godkjenning, sier Sandnes i sitt åpningsinnlegg. Dette er klart den viktigste saken nå i 2015.

Sandnes viser til arbeidet med enkelt å være seriøs-rapporten som inneholder forslag til tiltak som samlet skal sikre kvalifikasjoner og bekjempe useriøse foretak.Arbeidet med ny sentral godkjenning ligger nå hos myndighetene.

Videre viste Sandnes til arbeidet mot kampen mot arbeidslivskriminialitet.

- Det har skjedd mye det siste året. Næringen har selv brettet opp ermene. Jeg vil også berømme regjeringen for deres strategi mot arbeidslivskriminalitet. Det er imidlertid viktig nå at arbeidet med å utforme tiltak berører alle markeder også ROT-markedet - et marked på 65 milliarder.

Byggenæringen må være en sikker næring. Et arbeid som nå pågår er arbeidet med det forpliktende HMS-charteret. Bakgrunnen for charteret er at hvert år dør det arbeidstakere på norske bygge- og anleggsplasser. Rundt 100 får varige mén som følge av skade og ca. 8 000 har skaderelatert fravær.

– Underskriverne av HMS-charteret har en nullvisjon for skader i bygge- og anleggsnæringen og det skal forplikte et samarbeid om en forsterket innsats for å gjøre byggeplassen til et sikkert arbeidssted. Det er et stort engasjement i charterets styringsgruppe som ledes av Harald Nikolaisen i Statsbygg, sier Sandnes.

Kilde:bnl.no