Har du lang og allsidig praksis som vaktmester, eller annen relevant praksis fra drift og vedlikehold av bygg? Da er Byggdrifterfaget det rette fagbrevet for deg.

Byggdrifterfaget er også aktuelt dersom du har annet fagbrev fra før, men ønsker ny kunnskap, samt å oppfriske dine kunnskaper innen drift og vedlikehold.

- Et nettstudie er veldig fleksibelt, da du kan starte når du vil og studere i ditt eget tempo. Tilbudet er individuelt tilrettelagt og dermed ikke avhengig av at man er et visst antall deltagere for å starte en klasse, påpeker Tingstad.

- Vi ser dog at på noen steder går flere sammen og danner lokale studiesirkler på eget initiativ. Det er en fin måte å samarbeide på, da man kan utveksle erfaringer og diskutere fagstoff.

Deltagerne kommer fra både by og land og vi opplever at datakunnskapene blant kommende byggdriftere er god og ikke til hinder for å ta nettstudier.

- Byggdrifterfaget er et relativt nytt fag. Så langt ser det ut til å være et populært fag, noe tallene for eksamensoppmeldinger og prøveavleggelser vitner om, sier Tingstad. Det er også gledelig å registrere at flere arbeidsgivere ser ut til å sette pris på det nye studietilbudet, da de er behjelpelig med tilrettelegging og finansiering for sine ansatte.

Studiet skal hjelpe deltagerne til å oppnå målene i læreplanen. Via studiet vil man få god trening i å løse oppgaver som gjør at man stiller godt forberedt til den teoretiske eksamen. Målet er at du skal bli en dyktig fagarbeider. 

Studiet kan også benyttes av lærlinger som grunnlag for teori i bedrift. Læretiden i bedrift er tre år, og det kan være nyttig å ha et strukturert studieopplegg, slik at målene i læreplanen lettere kan oppnås.

Hovedområdene i læreplanen er Drift og vedlikehold samt Bransjelære. Se læreplan BDR3-01 fra Utdanningsdirektoretet.

Mer om kurset på Campus NooA og på Fagakademiet.no