- Brødrene Dahl er Handelens Miljøfonds første medlem i VVS-bransjen. Lansering av gjenbrukspose bygger videre på arbeidet som ble gjort høsten 2021. Da vi gikk over til kun å bruke plastposer som består av 80% resirkulert plast. 

- Nå introduserer vi  gjenbruksposer, i alle våre servicesentre i Brødrene Dahl. Det gjør det mulig for våre kunder å bidra til å løse noen av utfordringene forbundet plast. Ved å ha fokus på reduksjon av antall plastposer som utleveres, vil vi sammen med våre kunder, direkte bidra til å redusere risikoen for at plastposer havner i naturen, sier Knarvik.

Med et årlig forbruk på 500 000 plastposer, ønsker BD nå å gi sine kunder mulighet til å velge et enda mer miljøvennlig alternativ.

Brødrene Dahl har i dag 6 fokusområder når det kommer til bærekraftsarbeid, et av de er emballasje. Sammenlignet med «vanlig» plastposer, så blir miljøregnskapet bedre jo flere ganger gjenbruksposene brukes.

- Etter 5 bruk, blir CO2 utslipp på våre poser lavere, enn om man brukte vanlig plastbærepose. Etter 45 bruk, blir alle miljøindikatorer (CO2, ozon, toksisitet, vannressurser, m.m.) lavere enn dersom man bruker vanlig plastbærepose, sier Knarvik.

- Vi ønsker alle våre kunder velkommen til et av våre 55 servicesentre i Norge for en hyggelig handel og gratis gjenbrukspose.