De ansatte ved Kompetansesenteret til Brødrene Dahl i Larvik skal overflyttes til Oslo, men kursvirksomheten skal opprettholdes i Larvik. Dette er et ledd i en større omstrukturering i selskapet.

De ansatte ved det etter hvert så kjente senteret i Larvik skal over i energi- og varmeteknisk avdeling til Brødrene Dahl i Oslo. Likevel vil senteret bli brukt som kurssted. Brødrene Dahl har brukt millioner av kroner på å bygge opp senteret i Vestfold, der man over tid har bevist at de tar alt knyttet til fornybar energi på alvor, men nå skaleres virksomheten altså noe ned.

Markedstilpasning-Vi tilpasser oss markedet og det er liten dramatikk knyttet til dette, sier administrerende direktør i Brødrene Dahl, Roger Lunde til www.vvsforum.

-I markedet hevdes det at dere skal si opp 60-70 personer i år?

-Vi omstrukturer altså driften på en rekke områder. Noen avdelinger bygges noe ned og andre bygges opp. Det er svaret jeg kan gi om dette nå, sier Lunde.

Brødrene Dahl innrømmer at konkurransen i markedet er hard og det er bakgrunnen for at selskapet gjør endringer på flere nivåer. Blant annet er organisasjonsmessige endringer allerede kunngjort. Som kjent har mangeårigkommunikasjonsdirektør, Herman Larsson sluttet i sin jobb. Avdelingen skal gjøres om og får nye oppgaver.

Mer digitalt

-Vi var fornøyd med fjoråret og ser lyst på fremtiden. Vi gleder oss til å jobbe sammen med våre mange kunder og vi skal bli mer effektive, samt mer digitale etter hvert, sier administrerende direktør, Roger Lunde, som legger til at det var bra salgsvekst innen digitalt salg i 2017 til store VVS-kunder.

Brødrene Dahl vil for øvrig fortsatt investere ressurser i sentrallageret på Langhus innen automatisering og robotisering. Det kan naturligvis også føre til oppsigelser, men ingen vil altså si om det skjer og eventuelt hvor mange personer det kan dreie seg om.