Nå vil Brødrene Dahl bruke sin spisskompetanse på å tilby det norske markedet prefabrikkerte våtromsmoduler. Modulene som blir de første som kommer fra grossistens nye fabrikk i Italia skal ha topp kvalitet og møte norske standardkrav, skriver BD i en pressemelding

Til prosjektet Stokkes Hage hvor Veidekke er byggeherre og Rørteknikk VVS installatør, skal det leveres totalt 32 våtromsmoduler som inkluderer komplette bad med teknisk VVS og synlig utstyr.

Saken fortsetter under bildet:

Fabrikken hvor Brødrene Dahl produserer våtromsmodulene ligger i Toscana i Italia. 

– Vi har registrert en stadig økende etterspørsel etter prefabrikkerte våtromsmoduler (PVM), og har sett behovet for at kvaliteten på disse holder en like god standard som plassbygde bad. Brødrene Dahl er en av de mest erfarne leverandører av komponenter for VVS, og vi håper derfor at markedet vil se verdien av at vi setter vårt kvalitetsstempel på de nye løsningene som tilbys, sier Bård Hauge, salg- og markedsdirektør i Brødrene Dahl.

Bård Hauge, salg- og markedsdirektør i Brødrene Dahl.
De nye prefabrikkerte våtromsmodulene er bygget opp av kjente komposittmaterialer, men har en ny og patentertsøkt konstruksjon som gjør modulene til markedets letteste. Brødrene Dahl har lagt store ressurser i utviklingen av løsninger som sikrer mot lekkasje, blant annet er gulvet støpt som et kar, komposittpanelene monteres sømløst på innsiden av gulvrammen, rørgjennomføringen er utført med mekaniske tetninger og sluk er nyutviklet i samarbeid med Blücher.

– Som alltid er vi opptatt av å tilpasse produktene våre til hver enkelt kunde, og derfor kan PVM-løsningene skreddersys etter behov. Vi samarbeider med etablerte og anerkjente norske og utenlandske under leverandører når vi setter modulene sammen, noe som gir gode valgmuligheter for sluttbruker som ender opp med best mulig baderomsløsning, forklarer Hauge.
 
Markedet for prefabrikkerte våtromsmoduler er sterkt voksende, og samtidig er det en utfordring å levere produkter som er i henhold til norske byggekrav og standarder.

– Kvalitet og trygghet i alle ledd er fokus i hele organisasjonen vår. Når vi nå etablerer et produkt som dette ønsker vi å sette en standard for det hele bransjen skal levere innenfor våtromsmoduler. Vi vil ha VVS-leverandører av produkter og tjenester med på laget for å kvalitetssikre de PVM-løsningene som utbyggere etterspør i fremtiden, avslutter Bård Hauge.