Plato AS ble stiftet i 1987 og er i dag ventilasjonsentreprenør med base i Sykkylven. Selskapets hovedvirksomhet er innen installasjon og service knyttet til ventilasjonsanlegg, varmepumper osv. De retter seg først og fremst mot bedriftsmarkedet, men også privatkunder og offentlige bedrifter.

- Vi er veldig glade for å fullføre dette oppkjøpet. Det vil hjelpe oss i Bravida å vokse og nå våre mål om å bli en ledende leverandør, også av ventilasjonstjenester, kommenterer Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge.

– Dette oppkjøpet styrker ventilasjonstilbudet i Midt-Norge, og gjør Bravida i stand til å levere på de tre største teknologiområdene og dermed tilby kombinerte komplette løsninger til våre kunder i samme geografiske område, sier Petter Storhaug, regiondirektør for Region Midt i Bravida Norge.

Bravida tilbyr allerede tjenester for både elektro og rør i Ålesund. Oppkjøpet av Plato samles i en ny avdeling i Bravida som vil fortsette å styrke tilbudet innen ventilasjon i Møre og Romsdal.

- Det har så langt vært en spennende reise, og jeg gleder meg til fortsettelsen og at den nå er videreutviklet som en del av Bravida, kommenterer nåværende eier og grunnlegger av Plato AS, Odd Arne Rønes.

Bravida overtar som eier 1. november 2021.