Bain Capital overtar eierskapet av Bravida fra equity-selskapet Triton, som har eid Bravida siden 2006. Kjøpesummen er foreløpig ikke offentliggjort.

Lykkes i markedet
Bain Capital er et globalt investeringsselskap og har hovedkontor i Boston i USA. Selskapet eier og leder en rekke forskjellige typer investeringsfond med en totalverdi på i overkant av hele 60 milliarder dollar.

Investeringsselskapet har siden starten i 1984 lykkes meget bra med sine investeringer. Bain Capital har foretatt over 300 investeringer og oppkjøp verden over siden etableringen tidlig på 80-tallet.

Konsernsjefen i Bravida, svenske Mats O. Paulsson har denne kommentaren til oppkjøpet:
- Jeg er helt overbevist om at Bain Capital vil bidra positivt til en fortsatt lønnsom utvikling for Bravida. De nye eierne vil være en fin tilvekst for oss.

Må godkjennes
Bravida har de siste årene utviklet seg meget godt i markedet og er Skandinavias største totalleverandør av tekniske installasjoner og servicetjenester for eiendommer. Bravida finnes på over 150 forskjellige steder i Skandinavia og er en totalleverandør innen elektro, rør og ventilasjon. I Norge er Bravida representert på 40 forskjellige steder.

De svenske konkurransemyndighetene må godkjenne salget før alt er formelt i orden, men det forventes ikke at det vil oppstå problemer knyttet til handelen. Det ventes heller ingen store strukturelle endringer i konsernet – i hvert fall ikke på kort sikt