Ekspertgruppen fra byggenæringen leverte forslag til ny sentral godkjenning høsten til kommunal og moderniseringsminister Jan Tore Sanner høsten 2014.

– De bedriftene som har vært omfattet av ansvarsrett, kan nå få en godkjenning. Det vil samtidig bli stilt krav til kvalifikasjoner, sier Sandnes.

I forslaget legges det vekt på at endringene skal styrke frivillig sentral godkjenning som virkemiddel for kvalitet i byggetiltak, gjennom å gjøre det enklere å være seriøs aktør i bygge- og anleggsnæringen.

– Dette er viktig for å sørge for at bedriftene får like konkurransevilkår som er vesentlig for å bevare en seriøs byggenæring med kvalifiserte medarbeidere.

BNL vil også gi ros for at det i forslaget åpnet for at andre forhold som synligjør foretakenes seriøsitet, så som foretakenes forsikringer og om de er godkjente lærebedrifter.

Per Jæger, adm. dir. i Boligprodusentene og som ledet ekspertutvalget påpeker at det gjenstår mye arbeid før den nye ordningen kan tre i kraft.

– Det er derfor viktig at regjeringen setter av tilstrekkelige ressurser slik at den nye sentrale godkjenningen kan virke snarest mulig, sier Jæger.

Kilde:bnl.no