Over nettet hadde konkurrerte 12 lag med tilsammen over 200 personer fra hele verden om å lage et konkret forslag til utbygging av et område i London. Etter 48 svært intense men morsomme og nyttige timer var det endelig klart at det norske laget gikk til topps. Laget dro av gårde med den gjeveste prisen - Best Overall Award – og dessuten prisen for Multi-disciplinary Design and Constructability. Les mer om prisene og juryens uttalelser på Build London Lives nettsider.

Frode Mohus fra Statsbygg deltok på det norske laget sammen med Forsvarsbygg, Heggelund & Koxvold AS Arkitekter, Data Design System, Nosyko, Arktis, Powel, Holte Byggsafe, Jotne EPM Technology, Focus Software, Norsk Teknologi, Octaga, SINTEF, Norconsult informasjonssystemer, og EDR Engineering Data Resources AS. Selv om mange ikke hadde truffet hverandre før, gikk samarbeidet mellom aktørene aldeles smertefritt. Stor lagånd og evne og vilje til å samarbeide i praksis sørget for dét!

Elektroniske verktøy, åpne standarder og samhandling var stikkord for den fjerde utgaven av "BIM Storm". Oppgaven gikk ut på å tolke et gitt oppdrag ved å bygge ut en stor tomt ved Themsen i London med ulike typer bygg. Alt skulle skje helt og fullt basert på BIM med åpne standarder som IFC og ved å arbeide over nettet mot en server i London der man publiserte løpende gjennom to døgn. Dommerne vurderte det som skjedde underveis.

- Dette ga mersmak og veldig nyttige erfaringer for Statsbygg når vi framover skal forbedre og utvikle våre prosesser med bruk av BIM, sier Frode Mohus i Statsbygg.

Kilde: Statsbygg