Møtet fant sted på Icopal på Fjellhamar, og samlet både bedrifter og organisasjoner i byggenæringen i tillegg til politikere.

- Til tross for at det går bra i norsk bygg- og anleggsnæring, er det stor grunn til å rope varsko, mener Sandnes.

Sandnes påpeker at BNL er for konkurranse, men konkurransen må være på like vilkår. Han er forundret over hvor lite fokus det er på det private ROT-markedet i det offentlige ordskifte.

- Sammenligner man omsetning på anlegg med ROT-boliger er de omtrent like store: Sistenevnte  har ikke særlig fokus sammenlignet med samferdselsområdet. Det er så mange bestillere - det er meg og deg. Mulig det blir for vanskelig og forholde seg til, sammenlignet med noen få store selskap.

BNL er opptatt av å å formidle de viktigste tiltakene påpeker Sandnes.

- Det må være i større krav til kvalifikasjoner og kompetanse, krav til lærlingordning, vi er nødt til å folk som kan fagene. Så har vi ROT-fradraget. Rot-fradrag handler ikke om skattepolitikk, men hvordan man skal bli kvitt svart arbeid, sier han.

Markeder i rask endring
- Jeg ønsker at det skal være høyere oppmerksomhet mot ROT-markedet. Det  blir stadig vanskeligere å være bestiller, men vi må kalle en spade for en spade: Det er kriminelt å kjøpe svart, sier Sandnes.

Sandnes mener at mydnighetene må sette rammene, men mener at vi må jobbe tettere sammen siden at den uheldige utviklingen stadig profesjonaliseres, avslutter Sandnes.

Kilde:bnl.no