- Alt er klart med entreprenør og alle andre aktører som skal bidra i prosjektet i Sarpsborg, men kommunen har tydeligvis bestemt seg for at dette skal ta tid. Det er vanskelig å si noe mer akkurat nå, sier regionsjef VVS hos Brødrene Dahl AS, Lasse Tønnessen til www.vvsforum.no.

Store avtaler
Lasse Tønnesen er frustrert over situasjonen, men kan lite gjøre annet enn å vente på de nødvendige kommunale godkjenningene. Ingen kan i dag si når bygging kan starte.

- Vi endrer imidlertid ikke våre planer og satset slik vi hadde tenkt. Det hadde imidlertid vært flott å ha nybygget oppe nå siden vi skal levere sprinkler samt annet utstyr til behandlingsbygget på det nye sykehuset på Kalnes i Sarpsborg. Det ligger bare noen hundrede meter fra der vi skal bygge, forklarer Tønnessen.

Mindre enn i Larvik
Brødrene Dahls nybygg skal blant annet inneholde et eget Klimasenter etter mønster fra rørgrossistens senter i Larvik. Riktignok blir senteret i Østfold mye mindre i målestokk enn det i Larvik, men det skal være mulig for kundene å komme og se hvordan bergvarme, varmepumper og solfangere fungerer i praksis.

Det skal jobbe med personer ved det nye senteret i Sarpsborg, som i tillegg til Sarpsborg skal betjene Indre Østfold og Halden.