Riktignok blir senteret i mye mindre målestokk enn det i Larvik , men det skal være mulig for kundene å komme å se hvordan bergvarme, varmepumper og ikke minst solfangere fungerer i praksis.

- Her blir det ikke snakk om å ha en varmepumpe på veggen uten strømtilkobling for å fortelle kundene hvordan det skal fungere. Vi ønsker å vise markedet hvordan ny energi benyttes i praktisk hverdag, opplyser varmeansvarlig hos Brødrene Dahl Østfold, Paal Øivind Joneid til ww.vvs-forum.no.
Teknisk rom vil i så måte bli brukt som et visningsrom for rørleggerne og et eget showrom vil bli bygd for boligkjøpere. Meningen er også at kundene skal kunne komme tilbake etter et års tid for å få mer oppdatering og opplæring.

Satser også på solfangere
- VI skal bore 280 meter ned i bakken og ha seks brønner. Vi satser med andre ord på bergvarme i eget bygg og så vil vi benytte dette til å vise markedet om alle fordelene et slikt system vil innebære. Vi har stor tro på at dette vil være nyttig både for fagfolk og for vanlige mennesker som skal foreta slike investeringer i sine hjem.

Paal Øivind Joneid forteller også at det skal monteres solfangere på bygget og at dette er en nyvinning man håper og tror vil bidra til økt interesse for energigjenvinning og sparing. Brødrene Dahl ønsker å vise bredden i tilbudene som finnes.

- Solfangere har tidligere kun vært noe for de som har vært meget miljøbevisste eller som har syns at det har vært status å ha en solfanger eller to på taket. Vi ønsker å synliggjøre mulighetene som finnes både når det gjelder solfangere og andre tiltak. Vårt nye senter blir lite, men forhåpentligvis til stor nytte, mener Joneid.

Proffavdeling
Egentlig skulle Brødrene Dahl ha flyttet inn i det nye bygget på seinsommeren i år, men bygget har blitt utsatt ved flere anledninger. Nå er massene på tomta flyttet og det er et nytt møte med kommunen en av dagene, slik at bygget skal kan påbegynnes uten at noen ønsker å si noe mer konkret om når man kan flytte inn.

Det blir åpnet eget proffavdeling i nybygget i Sarpsborg. Fem ansatte skal jobbe ved avdelingen i Sarpsborg og markedet skal i tillegg være Halden og Indre Østfold.

Det er Østfold Eiendomsutvikling som eier tomta og som skal bygge. Brødrene Dahl blir da leietaker i det nye bygget som skal reises på Bjørnstad Industripark ved E6.