- Selv uten særlig vekst ville hovedstadsområdet stå overfor store klimautfordinger. Derfor trenger vi å se over kommunegrensene: vi trenger FutureBuilt for å lære av hverandre, sette nye mål sammen og finne virkemidlene som trengs, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog.

Området Hamang i Sandvika vil kunne bli et av de første forbildeprosjektene i FutureBuilt i Bærum. I 2017 åpner ny E16 tunnel under Sandvika, og området hvor E16 går i dag, skal utvikles til å bli en ny, miljøvennlig bydel. Her kan det bli 1500 nye boliger og 3000 nye arbeidsplasser. Planleggingen er i startfasen.

-Vi ønsker å få ta del i de erfaringene som FutureBuilt har med tidlig å legge rammene for byutvikling, sier Hammer Krog. Også Fornebu vil sannsynligvis inngå i FutureBuilt.

- Jeg håper at Fornebu fortsatt skal være både et utstillingsvindu og laboratorium for nye, miljøvennlige løsninger, sier ordføreren.

FutureBuilt er svært fornøyd med at Bærum nå går inn som partner.
-Dette er helt i tråd med vår opprinnelige ide om å utvikle klimavennlige bygg og byområder langs hele aksen Oslo – Drammen, Norges største byregion og tyngste kollektivakse, sier prosjektleder Stein Stoknes i FutureBuilt.