Arbeidet starter i slutten av juli og skal etter planen sluttføres i løpet av august.

- Styret og våre eiere har arbeidet med denne saken i en lengre periode og nå er altså alt i orden, så vi gleder oss å få anlegget opp å gå, forteller direktør ved Reuma-Sol, Harald Johan Halvorsen til www.vvsforum.no.

Det nye solpanelinstallasjonen er kostnadsberegnet til 200 000 euro. I tillegg skal det gjøres en del andre utbedringer på Reuma-Sol, så totalt vil alt koste ca. 250 00 euro.

- Målet er altså å spare 30 000 euro i driftsutgifter per år, men det kan god hende at denne summen vil bli en del høyere. Det er nemlig forventet høyere gasspriser, bemerker direktør Halvorsen.

Fullautomatisert anlegg
Hvis installasjonen går som forventet og alt fungerer, vil det nye anlegget bli satt i drift i løpet av høsten.
Det er altså ASV Solar i Drammen som skal installere det store og moderne solfangeranlegget på Reuma-Sol. Anlegget er på 400 kvadratmeter og skal varme opp hele den store bygningsmassen. I tillegg håper man at det skal kunne varme opp svømmebassenget på anlegget vinterstid.

Det nye anlegget styres av et fullautomatisert styringssystem, hvor hver boenhet kan kontrolleres via mobiltelefonen eller internett. Det nye solfangeranlegget blir overvåket lokalt via en stor skjerm i resepsjonen på Reuma-Sol.

- Anlegget vi leverer til Reuma-Sol er nok det største og mest avanserte solfangeranlegget som er eksportert fra Norge til utlandet. Vi er selvsagt stolte over leveransen, sier daglig leder i ASV Solar, Torkel Åsen i ASV Solar og Norsk Solfangerproduksjon AS til www.vvsforum.no.

Håper på mer jobb i Spania
Anlegget – produsert i Norge -  er nå lastet på store trailere og er på vei til Spania. 22. juli vil seks montører fra firmaet sette i gang arbeidende. Målsettingen er at alt skal være ferdig installert i begynnelsen av august.

- Har dere levert slike solfangeranlegg til Spania tidligere?
- Nei, dette er første leveranse til Spania, men vi har levert ganske mange anlegg til Italia.  Håpet er at flere nå vil få øynene opp for alle fordelene ved et slikt anlegg, så vi kan få mer jobb i Spania. Norske skoler, kirker og andre institusjoner burde satse mer miljøvennlig i tillegg spare driftsutgifter, mener Torkel Åsen.