Tredje byggetrinn på Kringsjå omfatter 530 studentboliger fordelt på syv nye bygg, med opsjon på et åttende bygg med 36 leiligheter. Prosjektet er på totalt 27.000 kvadratmeter BTA inkl. vaskeri, parkeringskjeller og annet kjellerareal på enkelte av byggene. Tre av byggene består av 95 treroms leiligheter (familieboliger) og fem av byggene inneholder 444 ettroms leiligheter. Utbyggingen er det tredje av total fire byggetrinn i studentbyen.

Assemblins kontrakt omfatter alle innvendige rørarbeider, inkludert varme, sanitær og sprinkler. Arbeidet med bunnledningene starter i tredje kvartal i 2022. Selve byggearbeidene skjer i perioden mars 2022 til desember 2024.

- Vi har hatt mye jobb for både totalentreprenør Ove Skår AS og byggherre Studentsamskipnaden i Oslo tidligere, og er selvfølgelig svært fornøyde med å få fornyet tillit. Med en kontraktsverdi på 49 millioner og en byggeperiode på 34 måneder er dette et av de største prosjektene vi har hatt, og et viktig bidrag til sysselsetting og kontinuitet i driften i en lang periode framover, sier avdelingssjef Lars Petter Fjeldstad i Assemblin prosjekt Sarpsborg.
 

FAKTA:
Prosjekt: Kringsjå studentboliger
Omfang: 530 boliger, 27.000 m2 BTA
Oppdragsgiver: Ove Skår AS
Byggherre: SiO, Studentsamskipnaden i Oslo
Utførende: Assemblin prosjekt Sarpsborg
Kontrakt: Totalentreprise rør
Verdi: Ca. 49 mill. eks. mva.
Oppstart: 3. kvartal 2022
Overlevering: Desember 2024