Asplan Viak ser på arkitektur som viktig bærende element både for indre og ytre design.  
- Arkiplan er ikke bare et av Trondheims eldste og mest velrennomerte arkitektfirmaer. Det er også et miljø som evner å skape gode ideer. Det vil gi ny energi til Asplan Viaks satsing på arkitektur i Midt-Norge, sier administrerende direktør i Asplan Viak, Øyvind Mork til VVSForum.

En strategi
Asplan Viak har lenge hatt en strategi om å integrere energieffektive tekniske løsninger og arkitektur i startfasen av prosjektene, såkalt Integrert Energi Design(IED), noe som man mener er avgjørende for å få til økonomiske og bærekraftige resultater, enten det dreier seg om å planlegge steder, bygninger eller anlegg over tid.
- Med den kompetansen og erfaringen Arkiplan tilfører oss, vil vi kunne leve ut vår forretningside enda bedre; Asplan Viak skal utvikle og anvende kompetanse som hever kvaliteten på beslutninger og løsninger for kunder og samfunn, sier Mork.
Av områder man særlig ser behov for arkitektur som bærende kvalitetselement er skoler & undervisningsbygg, idretts/flerbrukshaller & badeanlegg, antikvarisk rehabilitering og urbanisering ved siden av bærekraftig byutvikling
Daglig leder Elisabeth Skuterud i Arkiplan gleder seg over å ha blitt en del av Asplan Viak.
- Vi får nå tilgang på langt flere ressurser og kan tilby en mye større faglig bredde. Det gjør oss mere attraktive og konkurransedyktige. Vi kommer naturligvis til å viderefører virksomheten med de samme medarbeiderne og i de samme lokaler som før, sier hun til VVSforum.

Stort miljø
Asplan Viak er et av landets største tverrfaglige miljøer innen formgiving av våre fysiske omgivelser. Selskapets arbeidsform setter kreativitet, helhetlige løsninger og respekt for natur- og kulturlandskap i fokus.
-Vi ser at bevisst helhetstenkning og god formgivningsevne tilfører både by- og naturlandskap nye dimensjoner. Gjennom vår kompetanse og erfaring innenfor planlegging, arkitektur og landskapsarkitektur bidrar vi til utviklingen av fremtidens byer og tettsteder, sier Mork.  Asplan Viak fikk i år en pris for Ladeparken i Trondheim og kapret Byggeskikkprisen for kulturskolene i Stavanger.
Arkitektselskapet tilføres en håndfull arkitekter fra Asplan Viak og vil dermed bestå av 15 medarbeidere, alle med bred arkitektfaglig kompetanse. Arkiplan vil inngå som et datterselskap i Asplan Viak konsernet.