- ”Future Living” er et spektakulært prosjekt som kombinerer teknologi og bomiljø på en helt ny og innovativ måte, forteller Ruben D. Hansen, daglig leder i Arca Nova i en pressemelding.

Free Energy er en av flere partnere Arca Nova Gruppen har inngått samarbeid med for prosjektet Future Living.  Solfangere for varmeproduksjon og solceller for el-produksjon er standardisert i Future Living prosjektet.

- Med integrert solenergi i fasadene vil Arca Nova ta tetposisjonen innen utvikling av kommende generasjoners smarte hus og også vise muligheter for kreative løsninger, skriver partene i en felles pressemelding.

- Et av de mest interessante prosjektene i Norge bygges nå i Fredrikstad. Prosjektledere og byggentreprenøren Arca Nova bygger nullenergihus basert på den perfekte kombinasjonen solvarme, bergvarme og solceller, sier Marcus Kanewoff i Free Energy.
- For oss ble Future living prosjektet startskuddet for produksjon av varmepumper med høyere effekt (opp til 0,5 MW). Free Energy kan dermed tilby et komplett program for næringsbygg, noe mange kunder har etterspurt i lang tid. Nå er vi klare og løsningene bygger fortsatt på turtalsregulerte varmepumper med solvarmeintegrasjon for høyest mulig årsvarmefaktor, for varme og varmtvann (SCOP-Combi).

Plussenergihus med minst mulig miljøpåvirkning
- Free Energys hybridvarmepumpe er et av nøkkelproduktene for å kunne oppnå plussenergihus med minst mulig miljøpåvirkning. De første prosjektene med Free Energys unike HYSS-system (Hybrid Solar System) skal gjennomføres i begynnelsen av 2018 under byggeprosjektet Verksbyen i Fredrikstad, sier Hansen til slutt i pressemeldingen.