Anders Larmerud fikk sin velfortjente gullklokke. 
Den tidligere direktøren hos Rørentreprenørene Norges Oslo-avdeling har satt sine spor i bransjen, og har gjennom årene høstet stor anerkjennelse i bransjen for sin dyktighet og væremåte. Det bar også avslutningen i forrige uke absolutt preg av. Et stort antall representanter fra små og store rørleggerbedrifter og sentrale organisasjoner i bransjen, hadde møtt opp.

En som har fulgt Anders Larmerud siden barneårene og vært hans barnsdomskamerat og følgesvenn opp gjennom årene både privat og i yrkeslivet, er opplæringsansvarlig Helge Andersen ved Rørleggerfagets Opplæringskontor, Oslo- og omegn. Han sa i sin tale at Larmerud hadde en egen aura over seg samme hvor han kom.
- Jeg har kjent Anders helt siden barneårene og kjenner hele historien hans svært godt. Han har vært en kunnskapsrik og solid bransjemann. Det har alltid hersket heder og verdighet over han, og når han dukket opp i ulike sammenhenger utlyste han en ro og sindighet som skapte trygghet.

Andersen sa også at Larmerud sine interesser også har endret seg litt med årene, og kanskje spesielt de siste årene.
- Før var det kun norsk natur som gjaldt, nå er det bare Spania som gjelder.

Anders Larmerud vokste opp Kolbotn utenfor Oslo, hvor han startet sin rørleggerkarriere sammen med sin bror Ole i farens rørleggervirksomhet O.Larmerud Rørleggerverksted AS. Plassen ble utnyttet maks og virksomheten hadde spiserom og lager i garasjen, og lager under trappa i hovedhuset. Etter en tid solgte Anders og Ole rørleggerfirmaet, og mens Ole begynte sin karriere i organisasjonslivet i rørbransjen, begynte Anders hos Systemhus. Det gikk ikke lenge før han igjen startet eget firma med salg og montering av varmeløsninger til hus og boliger. Deretter jobbet Larmerud som avdelingsdirektør for Setsaas VVS i noen år, før han begynte hos Grundfos pumper. Der jobbet Anders inntil han begynte som adm.direktør for Rørentreprenørenes Felleskontor, avdeling Oslo i 1999.

Anders Larmerud flyttet i sin tid til Grua på Hadeland, hvor han overtok farens barndomshjem. Der var han også ordfører i fire år.

Formann i Rørentreprenørenes felleskontor, avdeling Oslo, Kjetil Hagen sa i sin tale at Anders Larmerud utmerket seg på alle måter.
- Han har gjort veldig mye utover det hans jobb som leder for Oslo-avdelingen til Rørentreprenørene innebærer og krever. Anders har alltid vært over middels engasjert i faget, og er en særdeles faglig dyktig rørmann. Hans egenskaper har kommet til stor nytte i mange sammenhenger, og ikke minst har han blitt brukt til å løse mange tvistesaker og klager. Det har han løst på en svært god måte. Han har også blitt satt stor pris på av sine ansatte.

Saken fortsetter under bildet:

Bildet: Brødrene Ole og Anders Larmerud har sammen vært sentrale personer i norsk rørbransje gjennom svært mange år. 
Her ser vi de foran tidligere oldermenn hos Oslo Rørleggerlaug.


Anders Larmerud har vært engasjert i foreningslivet gjennom mange år, og han er fortsatt styreformann i Oslo Industri og Håndverkerforening. Larmerud har også gjennom årene vært et ivrig medlem i Rørleggerlauget i Oslo, noe han fortsatt vil være i følge Oldermann i Oslo Rørleggerlaug, Helge Ranheim.

Under sin tale trakk Ranheim frem Larmeruds mange egenskaper, både på det faglige planet, men ikke minst hans væremåte og menneskelighet.
- Vi Oslo rørleggerlaug og dine laugsbrødre setter utrolig stor pris på ditt bidrag til laugsarbeidet og ditt engasjement for hele bransjen. Du har vært en bærebjelke i bransjesammenheng de siste årene.

Ranheim poengterte at Larmerud har lagt ned en stor innsats for faget, og han sterke faglige dyktighet har bidratt til svært mye positivt. Han sa videre at Larmerud ser sammenhenger og løsninger når det gjelder det tekniske, men ikke minst på det menneskelige planet som mange ikke ser.
- Vi glade for at du fortsatt vil engasjere deg i lauget, sa han avslutningsvis.

Nå går Anders Larmerud over i pensjonisttilværelsen etter 51 år i rørbransjen. Men han vil ikke gi seg helt ennå.