Det er Tekna som er teknisk arrangør av Infrastrukturdagene 2011. Konferansen er et samarbeidsprosjekt, der også Vegforum for Byer og Tettsteder, Norsk Vann, Telenor, Energi Norge, KS Bedrift, Avfall Norge og Norsk Fjernvarme stiller opp på arrangementssiden.

Det primære formålet med konferansen er å se på de ulike rør- og kabelsystemene i forhold til hverandre og i forhold til veieier, både veieier som grunneier og veieier som infrastruktureier. Det vil bli et sterkt fokus på utfordringene i byene, der undergrunnen allerede har kabler for strømforsyning og telekommunikasjon samt rør for avløp og vannforsyning.

Plassbehovet vil øke med bredbånd, fjernvarme, fjernkjøling, avfallsug og gass, men veibredden øker ikke. Alt dette setter store krav til bedre samordning og tydeligere regelverk. Utfordringene åpner mulighetene for å ta i bruk ny teknologi og smartere løsninger. Samfunnets krav til sikkerhet og pålitelighet gjør at rørene og kablene må betegnes som kritisk infrastruktur. Konsekvensene av feil blir raskt alvorlige.

Påmeldingen til konferansen Infrastrukturdagene 2011 gjøres til kurs@tekna.no. Påmeldingsfristen er satt til 24. januar.