Det skriver Aldes group i en pressemelding. 

Aldes er et internasjonalt familiekonsern med base i Vénissieux, Frankrike.
Forretningsvirksomheten dekker behov for innendørs luftkvalitet, varmekomfort og energistyring i bygninger. Aldes har denne uken kjøpt Exhausto, en viktig aktør innen markedet for luftbehandlingsenheter for flerfamilie- og næringsbygg, kontorer, institusjoner, skoler osv. 

Exhausto -konsernet er i dag en ledende og anerkjent aktør i Nord-Europa, særlig i Danmark, Sverige så vel som i Norge og har en solid posisjon i Tyskland, skriver de videre i pressemeldingen. I 2015 genererte konsernet en omsetning på 63 millioner euro og hadde totalt 286 ansatte.

Aldes Group kjøper 100 % av selskapet med produksjonsanlegg i Danmark og Norge.

- Vi er glad for å ønske EXHAUSTO velkommen i konsernet og vår familie av internasjonale merkevarer, sier Stanislas LACROIX, styreleder i ALDES Group. - Dette oppkjøpet er perfekt, og i tråd med vårt  formål, vår strategi og vår ambisjon. Det vil gjøre at ALDES Group kan forsterke sin kompetanse og løsninger for å styrke sin vekst i Europa og resten av verden.

Fakta om Aldes Group:
Et fransk internasjonalt  som leverer ventilajsjon, luftrensing, oppvarming/kjøling/varmtvann og CVC. Selskapet ble etablert i 1925 og har sitt hovedkontor i Vénissieux (69). ALDES Group har 1300 ansatte og en omsetning på 220 millioner euro. ALDES Group opererer i nær 60 land over hele verden og innehar en ledende posisjon på mange europeiske markeder.