Sørlandets Moi Rør AS har siden 1988 tilbudt tjenester innen rørleggerarbeid.

-Hvordan er farten om dagen, i 2014?

-Den er egentlig ok. Ingen grunn til å klage for høyt. Men, markedet er roligere for tiden, svarer Kåre Henning Åsly, medeier i Moi Rør AS.
 
Han sier at det er generelt er færre nye igangsatte prosjekter på Sørlandet nå. Boligprisene er lavere enn i resten av landet. Han mener at det har vært høy aktivitet på dette området, og nå demper det seg.
 
- Ja, dette kan være én årsak til roligere tider, sier han.
 
-Også på området næringsbygg har det tidligere blitt bygget mye, så vi har kanskje nådd en høyde for en tid.

-Men dere har vel noen prosjekter på gang?

-Ja, Studentsamskipnaden i Agder (SiA) har igangsatt byggetrinn 3. Prosjektet har 4 blokker, med 182 boenheter, og der har vi både sanitær, varme og sprinkleranlegg for Skanska Norge as.

Siden oppstarten i Flekkefjord og på Moi i 1988, utviklet virksomheten seg til å ta både små og store helhetsoppdrag. 

-Vi utfører rørleggerprosjekter fra planleggingsfase til ferdigstilling, enten det dreier seg om private bad eller omfattende industriprosjekt, forteller han.

Moi Rør AS var inntil februar i år stasjonert på tre steder på Sørlandet, nemlig Moi, Kristiansand og Flekkefjord. Midt oppe i denne stillheten har Moi Rør AS nylig stengt butikken på Moi, det vil si det skjedde i februar.

Virksomheten i Kristiansand dreier seg mye om totalentrepriser innen VVS.

-Vi påtar oss hele oppdrag, helt fra planleggingsfasen for et nybygg eller rehabilitering, med prosjektering, tegning, utførelse og frem til ferdig bygg for, sanitæranlegg, varmeanlegg og sprinkleranlegg.

-Som medlem i rørleggerkjeden Bademiljø og med butikk i Flekkefjord tilbyr vi et stort utvalg av varer og høy faglig kompetanse. Vi inspirerer, tegner bad og gjennomfører hele prosjektet, sier Åsly.

-Vi utfører alle typer rørleggertjenester, og i Flekkefjord er vi også totalleverandør av komplette bad og våtrom. Vi utfører installasjon av varmepumper, gulvvarme, utstyrsmontering og serviceoppdrag. I vårt team inngår både rørlegger, snekker og elektriker.

I Flekkefjord har Moi Rør et eget showroom, der står luft/vann varmepumper oppkoblet klar til å trykke på knappen.
 
Her kan kundene se hvordan et varmeanlegg blir seende ut og de kan teste funksjoner og lyd og kjenne varmen i gulvet, radiatoren eller viftekonvektoren.
 
-Vi har luft/vann varmepumper oppkoblet, Høiax Freedom 8 kW koblet mot akkumulator med tappevannspiral. Panasonic  9 kW koblet opp mot en OSO EP 2 300, Dimplex 9kW koblet mot radiatorer og viftekonvektor fra Dimplex. Nibe split 8 kW koblet opp mot solfangere, gulvvarme og viftekonvektor. Toshiba KW smart koblet mot varmtvannsbereder og gulvvarme, slik at kundene kan finne frem til hva de mener er det beste alternativet.
 
-Skal dere holde stengt i sommer?

-Delvis. i fellesferien stenger vi i Kristiansand, men holder åpent i butikken i Flekkefjord. I Kristiansand retter oss mest mot næringsmarkedet og da er det naturlig at vi følger ferierytmer der.
 
-Og hva skal du lese gjennom ferien?
 
- Det blir aviser, både på nett og papir. Alt rundt temaene sport og næringsliv, avslutter Kåre Henning Åsly på telefonen.