Geberit FlowFit er et pionerprosjekt innen rørsystemer. Det er spesielt utformet for drikkevann og varmesystemer, men også for vannkjøling og trykkluft. Rørsystemet er utformet for å unngå vanlige feil på byggeplassen og for enkel og effektiv installasjon. Systemet er laget for å være pålitelig, hygienisk og enkelt å installere, de tre viktigste kravene fra rørlegger og VVS-ingeniører. En av de store tidsbesparelsene ligger i at rørleggerne ikke må bytte pressbakke hver gang de går fra en rørdimensjon til en annen. 

I tillegg er det gjort tilpasninger som sørger for at rørleggeren er sikker på at røret er i bunnen av muffen når han eller hun skal presse. Systemet har også åpninger for å synliggjøre innstikksdybden. En annen forbedring er at pressindikatoren faller av i det skjøten er klemt, noe som gir en tydelig visualisering av skjøter som er klemt og ikke klemt. Verdt å nevne er også at en ny type aluminium gjør det mulig å lage rør som har større innvendig dimensjon - altså at det slipper mer vann gjennom. Resultatet kan bli at en mindre rørdimensjon kan benyttes i forhold til Mepla-systemet. 

Saken fortsetter under bildet:

Geberit - FlowFit_Pressing_Big Size-1.jpg
Bilde: Geberit FlowFit pressing.

- En egenskap som jeg spesielt vil framheve er at presspunktet på fittingen roterer i FlowFit, noe som gjør det mulig å klemme uansett hvilken posisjon man befinner seg i. Det gjør det lettere å arbeide i trange områder og gir muligheter til å legge røret tettere på vegg, tak og i hjørner, forteller Håvard Hoff, kategorisjef Varmetekniske VVS-produkter i Ahlsell.

- Hva er kriteriene for at Ahlsell tar inn nye produkter på lager? 
- Det aller viktigste er at vi har tro på at det er produkter som vil bli etterspurt. FlowFit er enda sikrere og mer anvendelig enn Mepla-systemet, og vi likte godt de ulike forbedringer som er gjort. At det slipper litt mer vann gjennom enn forgjengeren, slikat man kan gå ned på dimensjonene, vil jo dessuten ha direkte innvirkning på lønnsomheten i prosjektet. I hver fall for de som tar seg tid til å regne på det framfor å ta store dimensjoner «for sikkerhets skyld». . 

- I Ahlsell har vi også sterkt fokus på bærekraft. Det at alle gjengede deler av FlowFit leveres i blyfritt rødgods og silisiumbronse, uten kontakt med bly under produksjonsprosessen, og med komplett EPD (Environmental Product Declaration), talte også for å ta inn produktet, fortsetter Hoff. 
 
Rørleggerne snakker allerede om det nye systemet, så jeg er veldig trygg på at vi skal få god omsetning på produktene - selv om det sikkert kan gå litt tid før alle som bruker Mepla i dag tar steget over. 
-  Varetilgjengelighet er selvsagt viktig, som ikke er en selvfølge i disse tider. Det har også våre kunder vært tydelige på; at det viktigste framover er at man faktisk har varer å levere, legger han til. 

Rør og deler er i skrivende stund på vei til Norge, og er forventet klare for salg medio mai.

Glad for responsen

Geberit Norges salgssjef Herman Larssen og produktsjef Odd Skriden er svært tilfredse med at Ahlsell, som første grossist, har tatt FlowFit inn i porteføljen. De opplever stadig at det er hard kamp om å få innpass for nye produkter. 

- Våre selgere merker allerede en etterspørsel etter det nye rørsystemet blant rørleggere over hele landet, så tendensen i bransjen er klar: Dette ser vi fram til!