I løpet av det siste året har alle idretter måttet lære seg nye rutiner med tanke på hygiene - både før, under og etter trening. Men en av idrettene hvor det er spesielt viktig å bedrive smittevern, er hockey.

- Mye utstyr, trange garderober og ekstra behov for foreldrebistand før og etter trening, gjør at det kan ta opptil 3 timer å gjennomføre en treningsøkt. Der man i andre idretter kan skifte hjemme, henger hockeyutstyret i hallene og må tas på der, forteller assisterende generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Kristoffer Holm.

Denne nødvendige praksisen skiller hockey fra mange andre idretter, og gjør det utfordrende a? desinfisere alle overflater med tradisjonell antibac og klut.

Effektiv desinfisering
Denne utfordringen så selskapet Ahlsell, som tilbyr en rekke produkter og løsninger i forbindelse med smittevern, blant annet beskyttelsesutstyr og desinfiseringsmiddel. De tilbyr blant annet en helt spesiell maskin som ved a? sende ei tåke med desinfiseringsvæske ut i lokalet, kan desinfisere et vanlig møterom pa? knappe 20 sekunder - uten a? være farlig a? innånde eller skadelig for tekstiler og møbler.

- Vi har opplevd stor suksess med den såkalte foggermaskinen, som gjør desinfisering av større, offentlige lokaler til en lek, forteller administerende direktør i Ahlsell Norge, Rune Flengsrud.

Han forteller at Ahlsell er opptatt av lokalsamfunnene med et ekstra engasjement for idrett for barn og unge, blant annet fordi selskapet har butikker over hele landet. Derfor har de i samarbeid med Norges Ishockeyforbund, bestemt seg for a? donere bort en komplett pakke med smittevernsutstyr til alle landets ishaller.

- Vi er veldig takknemlige for det generøse bidraget til Ahlsell, som vil forbedre og forenkle smittevernsarbeidet i ishallene betydelig, uttaler Holm.

- Forhåpentligvis kan dette være et tiltak som kan bidra til a? holde ishallene a?pne. Dette er vårt lille bidrag for a? holde barneidretten i gang, avslutter Flengsrud.