- Vi i ABK-Qviller har lang og god erfaring med det naturlige kuldemediet R-290, både fra små og store systemer. Spesielt i klimakjøleapplikasjoner ser vi en lys fremtid for naturlige kuldemedier, også i splitt-markedet. Vi er svært stolte av å være først på markedet med dette innovative produktet, forteller administrerende direktør i ABK-Qviller, Daniel Mark Kristensen.

Clivet-Midea er tilgjengelig som høy veggmodell. Anlegget inneholder 380 gram propan, men montering er i praksis lik systemer med R-32 kuldemedium. Det anbefales at innedelen monteres i rom på minimum 17 m² og det er også krav til høyde over gulv.

 

Behovstyrt kjøleeffekt med inverterstyrt kompressor

Produktet har en nominell kjølekapasitet på 3,5 kW. Med inverterstyrt kompressor vil kjøleeffekten variere og tilpasses etter kjølebehovet. Den leveres med varmepumpefunksjon, men er foreløpig ikke utviklet eller tilpasset for nordiske forhold, og har ikke fabrikkmontert varmekabel.

Airconditionsystemet er energieffektivt og rangerer i energiklasse A+++ for komfortkjøling.

Saken fortsetter under bildet:

ABK - X3 OBM-1.jpg

Blue Angel-etikett for spesielt miljøvennlige produkter

Med det nye produktet vil Clivet-Midea bidra til det grønne skiftet, og forminske miljøavtrykket til både hjem og virksomheter. Maskinen er hedret med en Blue Angel-etikett som tyske myndigheter tildeler spesielt miljøvennlige produkter. Energimerke i mildere europeisk klima er A+++ i kjølemodus og A++ i varmemodus. Propan R290 har en GWP-verdi på kun 3, sammenlignet med en verdi på 675 for R32 og verdi 2088 for R410A.