Det krever god datakvalitet for å bli vurdert til denne prisen, hvor Byggtjeneste samarbeider med bransjen for å kåre en verdig vinner.

De nominerte var:

* GPA Flowsystem AS
* Eurofusion AS
* FM Mattsson Norway AS
* Geberit AS
* Makita Norge

Juryen hadde følgende begrunnelse for vinneren: «Årets vinner er valgt ut for kvalitet og komplett innhold i databasen. Leverandøren har vist engasjement og dedikasjon i å vedlikeholde produkt- og logistikkdataene i henhold til NOBB-regelverket. Brukerne opplever leverandørens innhold som svært tilfredsstillende.»

Geberit AS er en innovativ aktør som utvikler, produserer og distribuerer produkter og systemer for bad- og sanitærteknologi. Selskapet har en lang historie og ble etablert i 1874. Deres søkelys på innovasjon, bærekraft og høy kvalitet har gjort dem til en verdig vinner, fastslo juryen. 
 

Har gjort mye arbeid

- Masterdata og produktdata er jo ikke de mest sexy områdene man kan jobbe med. Desto mer gøy er det at det blir satt fokus på, og at arbeidet som blir nedlagt blir lagt merke til, sier Fjeldstad til VVSforum.

- Vi er et lite team som jobber med dette her hos oss, men vi samarbeid godt med konsernet. Geberit satte i gang et større prosjekt for halvannet år siden, og startet jobben med å rydde opp i- og berike dataene på alle produktene våre. Resultatet av det arbeidet nyter vi godt av nå, ved at vi kan hente ut dataene fra vårt system og legge dem rett inn i NOBB-VAVVS.

Fjeldstad påpeker samtidig at de har fått mye god hjelp av fagansvarlig Marius Bowitz i Byggtjeneste.

- Ja, han har både vært tålmodig og forståelsesfull, og har brukt mye tid på oss. Det er vi takknemlig for.

- Vi er som sagt veldig stolte av at vi «tok hjem» denne prisen i konkurranse med mange gode kandidater. Det motiverer oss til å fortsette den gode jobben. Tusen takk til alle som stemte på oss.
 

En verdig vinner

- Sannheten er at det i fjor ikke var så vanskelig å plukke ut den rette kandidaten til denne prisen, men i år var det en betydelig vanskeligere oppgave å kåre vinneren. Både de nominerte og vinneren har vist et solid engasjement over tid, og har jobbet målbevisst med miljødata og sett betydningen av det. Men Geberit skilt seg ut til slutt, og ble derfor en verdig vinner av NOBB VA/VVS i 2023, sier markedssjef VA/VVS Tor Strand Jacobsen i Norsk Byggtjeneste.

Han har merket et betydelig større engasjement og fokus fra mange leverandører i 2023.
- Vi har en mye tettere dialog med VVS- og VA-bransjen en vi noen gang har hatt. Det betyr i den andre enden at vi kan lage en enda bedre plattform for NOBB VAVVS i den nye varedatabasen som lanseres i løpet av første kvartal 2024.

Jacobsen sier at Årets NOBB dager har vist et mangfold av engasjerte folk i hele bygebransjen, og vi ser hvor seriøst og målrettet aktørene jobber, både leverandører, brukere og utførende, for at informasjonsflyten og dokumentasjonen av data skal bli så sømnløst å bra som mulig i fremtiden.

- Jeg vil berømme VA- og VVS-bransjen som jeg føler har våknet, og ser markedsverdien og betydningen av dokumentasjon av produktdata som et viktig konkurransefortrinn. Jobben som gjøres i NOBB blir bare mer motiverende, når vi ser at interessen øker slik den gjør, sier Jacobsen avslutningsvis.