- Jo, det er morsomme og hektiske dager for tiden, bekrefter den blide bergenseren som startet sin yrkeskarriere i FM Mattsson i august 2016. I dag er han distriktssjef for Vestland og leder for media- og websatsingen i Norge. 

- I hele fjor solgte vi 400 slike dusjhoder, først og fremst til hoteller. Bare etter sommerferien i år, har vi solgt mer enn 2000, til rørleggere over det ganske land, og hvor produktene går til privatmarkedet. Det er et resultat at jeg har jobbet bevisst for å informere om fortreffeligheten produktet har gjennom telefonsamtaler og oppsøkende virksomhet, DM-er og annen markedsføring. Og galopperende strømpriser har selvsagt gitt god drahjelp i disse tider. 

Det har blitt mange og lange turer til kundebesøk de siste månedene. Jevnlig legger han ut på 11-dagersturer for å nå over hele distriktet, og jobber da også lørdager. 

- Nettopp kundebesøk lørdager har jeg svært god erfaring med. Da er det mindre hektisk og lettere å få en god prat med rørleggerne. 

Han påpeker at ingen produkter selger om de ikke er synlige for potensielle kunder. Derfor har han gitt beskjed om at disse dusjhodene bør ligge som et blikkfang på disken ved betalingsterminalen i butikkene. Men en utsalgspris på 450 kroner, selger de nærmest seg selv.

På Mora Cera kan man velge mellom modell med maks vannmengde 6 l/min eller luftinnblanding som gir komfortvannmengde ved 6 l/min og ca maks 10 l/min.
På Mora Cera kan man velge mellom modell med maks vannmengde 6 l/min eller luftinnblanding som gir komfortvannmengde ved 6 l/min og ca maks 10 l/min.

Ikke sparedusjhode

FM Mattssons distriktssjef er tydelig på at han misliker ordet «sparedusj», et begrep som oppsto på 80-tallet, men som bokstavelig talt ikke holdt vann. 

- De var risikofylt å bruke dem blant annet på hoteller, på grunn av faren for salmonellabakterien. I private hjem hvor dusjene ble brukt ofte, var de greie nok - bortsett fra at de ikke ga besparelser. Folk flest merket knapt noen forskjell. Troverdigheten er fortsatt lav hos mange når de hører ordet sparedusj – og det er fortsatt mange dyre og dårlige produkter på markedet som markedsfører seg med dette begrepet. Derfor bruker jeg bevisst «50 % Saving Water» som slagord. 

Og det er en reell besparelse, understreker han. 

- Dusjhodet krever lite vann, uten at det går ut over komforten. Skrur du vannstyrken på kvart styrke, vil du likevel oppleve det som sterkt trykk – samtidig som du kun forbruker 6 liter vann i minuttet. Har du to tenåringer i huset som meg, vil en slik investering spares raskt inn om man da ikke velger å dusje dobbelt så lenge!

Oppdaget den store effekten

Andersen understreker at dette ikke er et nytt produkt, da slike dusjhoder har eksistert lenge. Selv fikk han øynene opp for besparingsmulighetene det gir for seks år siden. 

- Jeg besøkte min far i hans leilighet i Spania, som hadde dyr strøm og en klokke på berederen som viste at han tømte halve tanken hver gang han dusjet. Et nytt dusjhode reduserte vannforbruket med 50 prosent, som også gjorde store positive utslag på strømregningen. 

Han trekker også fram et par andre eksempler på at produktet faktisk hadde en effekt: 
 
- En fetter av meg hadde en så liten bereder i leiligheten at han knapt rakk å skylla av seg såpen før vannet var kald. Moa Cera S 5 eliminerte problemet! Og en god venn med bobil slet med samme problem. Et nytt dusjhode ble en svært god løsning. I dag har hele familien, samt de fleste av naboer og venner installert produktet, sier han med et smil.

Volumsalg til hotellkjeder

I sitt arbeid overnatter Andersen ofte på hoteller. Det var også slik han startet det første volumsalget av dusjhodene i 2016. 

- Jeg oppdaget at det var dårlige dusjer på de fleste hotellene jeg bodde på, og tok en prat med direktørene om mine opplevelser som gjest. Jeg kunne garantere dem at dusjopplevelsen ga dårlige kundetilfredshet, som resulterte i at mange hoteller valgte å bytte til våre produkter. Det ga hotellet og kjeden besparelser med et enkelt og rimelig grep, samtidig som det økte gjestenes totalopplevelse. 

- Det kan også alle andre gjøre i de tusen hjem, og er et produkt som er enkelt å selge inn for rørleggerne, minner han om.