Søskenparet som driver rørleggervirksomheten sammen, er tredje generasjon drivere, og feirer i år 90 års jubileum. Virksomheten er en av Drammens fem eldste bedrifter, og har holdt til i murhuset på Strømsø siden 1965.

- Vi har fått tilbake gleden og motivasjonen, og gleder oss stort over å relansere vår butikk i ny drakt og som nytt medlem i VVS Eksperten. Nå opplever vi igjen et veldig godt samarbeid med hele verdikjeden, inkludert rørleggere, leverandører og grossister. Vi får mye hjelp og bistand fra alle, samt og ikke minst noe som er veldig viktig for oss, vi har fått tilbake det lokale handlingsrommet vi må ha for å drive vår rørleggervirksomhet på en god og økonomisk måte, sier Hilde Jensen.

- For å få til god drift må vi samarbeide, og i hverdagen hvor butikken er en viktig del av Jensen Varme og Sanitær, må vi sammen med leverandører og grossister skape aktiviteter, hvor alle tjener penger. Vi har samme mål, og nært samarbeid bidrar til det. Vi har mye tettere dialog med leverandørene nå, enn vi har hatt på over 1.5 år.  Det er moro når leverandørene kommer til oss med tips og innspill til markedsføring og forslag til produkter.
Vi setter pris på at flere av våre leverandører og grossister er tilstede her i dag under åpningen av ny butikk.

Forskjell på by og land
Hilde og Bjørn Jensen er opptatt av at hver rørleggerbedrift må kunne bestemme hvordan man skal drive i sitt nærområde. Det er stor ulikhet i vårt langstrakte land med tanke på konkurranse, og hvilke krav som gjelder for å skape en lønnsom og trygg arbeidsplass for seg selv og sine ansatte.
- Det å drive en lønnsom rørleggervirksomhet krever mye, derfor må hver og en gjøre de grepene som fungerer og passer best for sin bedrift. Handlingsrommet lokalt er essensielt. Nå kan vi igjen få til aktiviteter som passer i vårt lokalmarked, og vi har fått inn mange nye produkter i butikken som vi har tro på, sier de.
- I Drammen er det tøff konkurranse. Her finner vi alle de store aktørene representert som Bauhaus, Megaflis, Byggmakker osv. som selger VVS produkter, i tillegg til netthandelen. Det krever mye av oss. Derfor blir samarbeid, kompetanse, riktige produkter og priser viktig.

Trives i VVS Eksperten
Etter at Jensen Varme og Sanitær kom inn i VVS Eksperten, har de opplevd et utrolig samhold og en kjede som gir dem den friheten og handlingsrommet de føler de trenger. De innrømmer at det er litt rart å skifte fra rødt til blått.
- Vi trives utmerket, og har fått uvurderlig hjelp til tips og råd i butikken, og omprofilering av hele vår virksomhet inkludert biler og klær. Avtaleverket med kjeden er oversiktlig og bra, og samarbeidet fungerer optimalt. Vi har fått bedre priser, og kan selv velge leverandører ut fra hva våre kunder vil ha. Vi er glade for at vi er i VVS Eksperten, og ønsker å gi en stor honnør til alle på kjedekontoret. De har tatt oss godt imot, sier Hilde Jensen avslutningsvis.