Korsbakken Bad har i mange år jobbet med å utvikle komplette baderomsløsninger for røreleggerne. Nå merker leverandøren at etterspørselen øker betydelig, og at rørleggerne ser flere og flere fordeler med å kunne tilby sine kunder komplette pakker. – Vi ønsker å være en rådgiver og partner mot sluttkundene, og gjøre det enkelt å selge ferdige tidsriktige bad med forskjellig design og produktmix, sier salgs- og markedssjef Berit Solberg Folden i Korsbakken.

- Badet er blitt et svært viktig rom i de fleste hjem. Her skal man kunne senke skuldrene, nyte den langsomme tiden og bare ha det godt. Det har Korsbakken Bad tatt konsekvensen av, og gjort det enkelt å finne drømmebadet, forteller Folden, og daglig leder Arne Korsbakken i Korsbakken Bad.

- Det handler om å skape gode kundeopplevelser og vise hvilke muligheter som finnes og gjøre beslutningen enkel for forbrukeren.

Lang fartstid
Korsbakken Bad AS holder til i Oslo og har 45 års fartstid i bransjen. Hele tiden har de  utviklet sortimentet for å gi kundene kvalitets- og designprodukter til en forutsigbar og fornuftig pris. Bedriften samarbeider tett med en rekke europeiske produsenter, - spesielt danske, italienske og spanske, som har markeder som er tidlig ute med nye trender og nytt design.

Enkelt å finne fram
Det siste året har leverandøren jobbet mye med å sette sammen ulike baderomsløsninger og tegnet mange ulike bad i ulike stilarter. Nye kataloger er utarbeidet, og QR-koder er benyttet for at det skal være enda enklere å skaffe seg mer informasjon om badene og ikke minst produktene.
- Ved å benytte kodene kommer man inn på landingsside med en 3D-illustrasjon som gir deg detaljer om hvordan du skaper stilen på badet. Her kan du lese om fargevalg og tilbehør, ja til og med leverandøren av peisen som er benyttet, forteller Arne Korsbakken.

- 3D bilder gjør at vi kan bygge bad i alle former og fasonger. Dessuten kan vi hele tiden videreutvikle landingssiden for å gjøre den enda mer detaljert, informativ og innbydende.

- Jentene i markedsavdelingen fant på betegnelsen «drømmebadet» som et begrep vi burde benytte - som jeg synes er godt uttrykk som er enkelt å kommunisere. Alle ønsker seg et drømmebad. Vi oppfyller drømmer, resonnerer han.

Komplette bad
Nettopp å vise fram komplette baderomsmiljøer, er en viktig del av Korsbakkens konsept. Det bidrar til økt salg, også av produkter i øverste prisklasse, for at det skal passe i stilen.

- Det innebærer eksempelvis en toalettrullholdere og en håndklestang i børstet messing eller kobber for at detaljene skal være riktig. At vi kan levere tilbehør til alle overflater – og da snakker vi helmatch - har ført til en veldig øking i interesse. Når de forelsker seg i en helhetsløsning, kjøper de gjerne alt på ett sted. Alle forhandlere har respondert positivt på dette, som gir mersalg, sier Berit.

Enkelt for rørleggeren
Korsbakken Bads løsninger gjør det med andre ord enkelt for rørleggeren å friste sine kunder, ved at de kun med noen tastetrykk kan finne sin stil.

- Vi ser at flere og flere blir trigget av muligheten og bruker egen logo på våre kataloger for å ta eierskap til produktene. Dette er jo også ideelt for rørleggere som jobber kun fra egen bil. Dette blir da deres butikk på synlige produkter, og lett for sluttbrukeren å ta direkte kontakt, sier hun.

- Det handler om å skape synlighet og enkelthet der beslutningstakeren er. Da mener jeg synlighet på mer enn en kran som er nedsatt med 25 prosent fra en eller annen leverandør, som i altfor stor grad preger denne bransjen, presiserer hun.

- Vi vil vise kvalitet og helheten framfor å fokusere på lavest mulig pris. Man kan gjerne lokke med god pris en gang iblant, men for forbrukeren som pusser opp badet hvert 20.år, er de mer opptatt av kvalitet enn pris.

- Derfor kan vi hjelpe rørleggeren med å vise det komplette, supplerer Arne.

- Det gir dem muligheter til å selge og levere hele løsninger når badet skal fornyes. Og vi skal sørge for å levere produktene når og hvor rørleggeren ønsker det, gjennom å ha et solid lager.

Driver i interiørbransjen
Berit presiserer at de signaliserer utad at de driver i interiørbransjen, ikke kun i VVS-bransjen, og at den digitale synligheten de skaper er årsaken til at de får flere og flere henvendelser fra sluttbrukerkunden.

Hun minner om at nettopp badet, i tillegg til kjøkkenet, er rom nummer én som vises på Instagram. Det viser hvor betydningsfullt det er.

- Før handlet det om at badet skulle fungere, og dessverre er det fortsatt noen rørleggere som befinner seg der. Selvsagt med mange gode unntak, men veldig mange vet ikke hva som rører seg der ute, de følger kanskje ikke interiørtrender på sosiale medier, de leser kanskje ikke interiørblader og er ikke «på» slik vi skulle ønske alle var. Man må ha kunnskap om dette når man skal møte forbrukeren som skal pusse opp badet sitt, og har en oppfatning av hva de vil ha.

-. Om rørleggeren vil levere baderomsprodukter i fremtiden, må vi sammen eksponere hva som finnes til de som bestemmer. Vi må være synlige i de kanalene som brukerne er. sier Folden.