Slik skaper vi lønnsomhet og konkurransekraft hos medlemsbedriftene våre, sier kjedeleder Øystein Kjellsen

Torsdag sist uke var ca. 130 daglig ledere i VB samlet til generalforsamling og strategiske diskusjoner. Fredag var det rekorddeltakelse med totalt 850 deltakere i stort og smått hvor over 570 av disse kom fra medlemsbedriftene. Flere av medlemsbedriftene hadde tatt med seg alle medarbeiderne til arrangementet.
- Våre arrangementer er viktige arenaer for å bygge kultur i VB, så vi er veldig takknemlige for den tilliten medlemsbedriftene viser oss ved delta og å ta med seg så mange medarbeidere. Noen velger å ta alle medarbeiderne med på kickoff med VB i stedet for julebord. Jeg tror vi må ha tømt Lofoten for rørleggere denne fredagen, sier Kjellsen i en pressemelding fra VB.

- Fagmannens arena og leverandørmesse
Aslak Sira Myhre, tidligere politiker og nå direktør for Nasjonalbiblioteket, holdt et engasjerende innlegg om industri, arbeid og produksjon. Han trakk frem verdiskapingen som skjer i Norge ved å forvalte de enorme naturressursene og at Norges krise er at tradisjonelt «arbeid» har fått for lav status.  «Norge er et land som har så mye melk at det ikke trenger ku», er hans bilde på Norges utfordringer i dag.

- Miljøpriser
Tradisjonen tro ble VB Miljøpris 2016 overlevert til en verdig vinner. Brødrene Dahl fikk prisen på bakgrunn av sin tydelige miljøprofil i all kommunikasjon, strategi og tiltak for kompetanseheving på fornybar energi og overtok stafettpinnen fra OSO Hotwater som vant prisen for 2015.

Brødrene Dahl fikk prisen på bakgrunn av tiltak de har gjennomført gjennom sitt konsept på varme, som blant annet utarbeidelse av Varmeboka over flere år, brosjyrer på varmeløsninger og utfasing av oljefyr. Brødrene Dahl har i tillegg til å bygge opp Multicomforthuset med tilhørende kompetansesenter i Larvik, etablert flere kompetansesentre på vannbåren varmeløsninger rundt på forskjellige servicesentre i landet. Med sitt tydelige miljøengasjement viser Brødrene Dahl seg som en av de tyngste aktørene og en foregangsbedrift for å fremme energieffektive løsninger i bransjen.

Oslo-bedriften Marthinsen & Brodahl ble kåret til årets miljøbedrift. Martinsen & Brodahl har lenge hatt et aktivt miljøarbeid og er en av de første bedriftene som ble sertifisert Miljøfyrtårnbedrift i regi av VB. Miljøarbeidet er gjennomsyret i hele bedriften. og de synliggjør sitt miljøarbeid ved miljømerking av produkter og ved å fremme energiøkonomiske varmeløsninger i sin presentasjon av bedriften mot sluttkunden. Bedriften berømmes for sitt positive engasjement.

Ronny Vikeså fra Rørlegger Gunnar Larsen i Sandnes ble tildelt den nyopprettede innsatsprisen for sitt utrettelige arbeid med VB Smart – til og med på julaften!

Grohe fikk prisen for beste stand og den som hadde lyktes best med å synliggjøre lønnsomhet og konkurransekraft for medlemsbedriftene med en rekke aktiviteter. De stilte med egen trailer og arrangerte produktopplæring for partnerbedrifter og konkurranse om å montere et servantbatteri på kortest mulig tid.