Til sammenligning var etterslepet i 2002 estimert til ca. 5 milliarder ifølge dagens kroneverdi. Tilstandsvurderingen er trolig den mest omfattende og grundige undersøkelse av formålsbygg i landet som gir kvalifisert faglig informasjon om hvordan skolebyggene best mulig skal vedlikeholdes. 

Nylig fikk administrerende direktør Rigmor Hansen i Undervisningsbygg overrakt rapporten.

Tilstandsprosjektet ble satt i gang i 2008 og man har befart og kartlagt tilstanden på så godt som alle bygninger. Prosjektet gir unik innsikt i vedlikeholdsbehovet for hvert bygningselement i alle skolebygninger, og nødvendig verdibevarende vedlikeholdstiltak for perioden 2012-2016 er beregnet.

- Dette har ikke vært gjort tidligere i et så omfattende prosjekt. Prosjektgruppa har vært ute på Osloskolene og vurdert byggenes tilstand både utvendig og innvendig. Alt fra rør, ventilasjon, elektro, IKT, automatisering, brann, tilpassingsdyktighet, universell utforming og miljørettet helsevern er undersøkt. Dette har resultert i en solid rapport som gir et godt grunnlag for videre planlegging og prioritering av vedlikehold i fremtiden, forteller eiendomsdirektør Tore Fredriksen.