Adm.direktør Lars Reinemo i Novema sier i en kommentar til Hallingdølen at de franske eierne har tatt et strategisk valg om at et danskprodusert aggregat skal erstatte Smart-serien til Novema aggregater.
- Smart -serien som er vært produsert i Flå i lang tid har ikke de nødvendige sertifikatene som trengs for eksport. Det nye danske aggregatet er et forbedret Smart aggregat.

På spørsmål fra Hallingdølen om fabrikken på Flå blir nedprioritet av eierne svarer Reinemo følgende:
- Nei. Fabrikken på Flå skal ikke legges ned, bare for å ha sagt det. Vi har kompetanse her, men må finne oss i å levere på et lavere volum i en periode. Samtidig har de franske eierne valgt å investere i nye maskiner her i Flå. Så de har ambisjoner her. Vi fikk en bedre fabrikk etter brannen tidligere i år, sier Reinemo.

Klubbleder Terje Gandrud i Novema sier til lokalavisen at stemningen blant de ansatte ved fabrikken er svært dårlig og at frustrasjonen rundt oppsigelsene er store.
- Stemningen her er dyster akkurat nå, og selv om vi ser at det blir mindre å gjøre i starten av 2018, hadde jeg ikke sett for meg at så mange som 13 ansatte må slutte. Dette var det verste som kunne skje før jul. Oppsigelsene skaper også usikkerhet for de som blir igjen. Selv om man seier det skal satses videre på fabrikken, er det nå en større usikkerhet en tildigere rundt nettopp det. Folk er spente og bekymret, sier Gandrud til Hallingdølen.

Han legger til at han synes det er merkelig at eierne tar vekk et produkt de har produsert i lang tid, og som har solgt bra.