- Vi er utrolig stolte over at vi har klart å samle så mange lærlinger, sier daglig leder Kai Johnsen.

Dagen starter tidlig på Lillestrøm der de vil bli ønsket velkommen av Kai Johnsen. Han vil fortelle litt om kjeden, rørleggerfaget, og ikke minst viktigheten av å rekruttere lærlinger til faget. Deretter vil stortingsrepresentant og tidligere kulturminister Linda Hofstad Helleland holde et innlegg om yrkesfag og rekruttering generelt. Etter hvert skal lærlingene ut i messeområdet, hvor de skal besøke mange av VVS Ekspertens samarbeidspartnere.

-VVS Eksperten gjør dette fordi de ønsker å fokusere på fag, kompetansebygging og ikke minst bygge relasjoner på tvers sier Kai Johnsen. 

Deles inn i grupper
For å håndtere en så stor gruppe vil det deles opp i 20 grupper med 5-6 personer i hver gruppe, og hvor det blir tilmålt tid på hver enkelt stand. 

- Lærlingene er en kjempeviktig ressurs for bedriftene, kjeden og ikke minst med tanke på fremtiden for bransjen. Det er derfor viktig å kunne motivere de ytterligere ved å være på med på en bransjehappening som VVS-dagene.

Her finner de nær sagt hele bransjens leverandører samlet, og kan få presentert nyheter, og de kan høre om spennende produkter, teknologi og løsninger. Lærlingene jobber med mange ulike produkter i dag, men det å kunne se og oppleve enda flere leverandører, blir garantert spennende og interessant, Sier Susanne Gantzel.

Alle lærlingene blir utstyrt med profileringstøy fra VVS Eksperten, så de vil bli lett synlige i messe området.

- Vi skal også en egen stand på messen, så alle lærlingene skal selvfølgelig innom oss og hilse på. Her vil de bli servert vafler og noe annet godt å bite i. 

Dagen blir avsluttet med felles middag med lærlingene og VVS Eksperten sitt kjedekontor. 

- Dette er en dag vi har gledet oss til lenge, det blir morsomt å samle en så stor gjeng engasjerte og nysgjerrige lærlinger. Disse er fremtidens rørleggere, sier Kai Johnsen.