Oslos befolkning er i kraftig vekst, og behovet for å bygge nye skoleplasser er rekordstort. Samlet elevtallsøkning frem til skolestart i 2024 er anslått til rundt 14 700 elever. Administrerende direktør i Undervisningsbygg, Rigmor Hansen, er bevisst den viktige samfunnsoppgaven foretaket har.

- Vi gleder oss over det høye investeringsvolumet som byrådet har foreslått for den neste fireårsperioden. Dersom budsjettforslaget for 2014-2017 blir vedtatt, vil Undervisningsbygg være en av de aller største byggherrene i Norge, noe som innebærer at vi går en spennende og hektisk fremtid i møte. For å nå vårt mål om å ferdigstille skoleanleggene til rett tid, med riktig kvalitet og lavest mulig kostnad, er det avgjørende at vi på en best mulig måte benytter den gode kompetansen vi har. Samtidig vil vi fortsatt ha behov for å rekruttere flere dyktige medarbeidere fremover, avslutter Rigmor Hansen. 

19 skolebygg ferdig i 2014
Undervisningsbygg ferdigstiller hele 19 større skoleprosjekter neste år i tillegg til mange mindre rehabiliteringsprosjekter, og 2014 blir et toppår i foretakets historie. Fem nye grunnskoler vil åpne i løpet av skoleåret 2014, blant dem er Bjørnsletta skole – som er et forbildeprosjekt i FutureBuilt. I tillegg utvides og bygges flere skoler for å ta i mot den voksende elevmassen.