VVS Eksperten er hovedsponsor for Barnas mini-VM og en av tre generalsponsorer for Toppidrettsveka, og Helgestad nøler ikke med å kalle rørleggerkjeden for en perfekt match.  

- VVS Eksperten er ikke bare en aktør som støtter oss med penger, men de er også veldig «på» gjennom sin aktive tilstedeværelse og synlighet på arrangementene. Sponsoratene deres er helt fantastiske, og vi har en veldig givende og god dialog med  Birgitte Tunheim og Kai Johnsen. 

Etter den vellykkede debuten for barnas ski-VM i 2021, som besto av sju skirenn spredt rundt i Sør-Trøndelag skikrets, ble det bestemt at prosjektet skulle videreføres, videreutvikles og forstørres, og at Toppidrettsveka og Sør-Trøndelag skikrets skulle arrangere Barnas mini-VM hver vinter frem mot VM i Trondheim i 2025. Her skulle alle barn være velkomne til å utfolde seg både på langrenn, hopp og kombinert – med skilek som stikkord. 

Samtidig skulle det være en ekstraordinær opplevelse for alle involverte.

Saken fortsetter under bildet:
Daniel Myrmæl  K.jpg

- VVS Eksperten er på lag med oss og Barnas ski-VM, det er vi veldig glade for, sier initiativtaker Daniel Myrmæl Helgestad. Han er også leder for Toppidrettsveka og langrennssjef for VM i Trondheim 2025. Myrmæl Helgestad var selv en lovende langrennsutøver, med 13. plass i verdenscupen på 10 km klassisk i Falun som beste plassering.  Han har vunnet to renn i Skandinavisk cup og har tre sølvmedaljer og to bronsemedaljer i stafett-NM. I 2014 tok han også individuelt NM-sølv på 50 km fristil.

- Ja, bortsett fra at det ikke er tidtaking, er skirennet bygd rundt et «ordentlig» VM, med startnummer, speakertjeneste, musikk, reklameeffekter etc. Det er gratis å være med, og barna kan også få lånt alt av skiutstyr og klær de måtte ha behov for, sier Myrmæl Helgestad. 

Ble en nasjonal begivenhet
Før vinteren 2022/2023, vokste barneskirennet seg til en nasjonal bevegelse. Og både barn og voksne omfavnet tilbudet. 

- Vi var blant annet i Alta i vinter, hvor det var 400 deltagere. Det tallet kan vi gange mange ganger for å vise den totale interessen. Her kommer også familie, slekt og venner for å heie fram de små. Den samme stemningen fant vi i Vennesla i sør, og også overalt ellers. Dette er et konsept vi virkelig har truffet godt med. 

Og det fortsetter å vokse i omfang. 

- Kommende vinter blir det arrangert 40 mini-VM rundt i Norge. Vi skal være til stede både i stor byer og de minste plassene i Norge. Vi tar rett og slett VM hjem til barna, sier Myrmæl Helgestad, som fortsatt drifter arrangementet sammen med Live Spilker.

Bærekraft på agendaen
Barnas mini-VM er et prosjekt som også har bærekraft høyt på agendaen, da spesielt i form av kompetanseutvikling. Det vil tilrettelegges for forum hvor alle arrangørklubbene skal møtes for erfaringsutveksling, nettverksbygging og kompetansedeling. 

Økonomiske midler fra prosjektets kommersielle aktører vil tildeles arrangørklubbene i form av midler som kan brukes for å skape positiv aktivitet for barn i fremtiden.

- VVS Eksperten har vært med oss som hovedsponsor helt siden starten. Det er vi veldig takknemlig for. Takket vær sponsormidlene, blir det skapt lokale aktiviteter og skilglede landet over. De er også aktivt med ute, og på den måten oppnår de både synlighet og får møte sine medlemmer og samarbeidspartnere. 

- At de også er en av våre generalsponsorer for Toppidrettsveka, gjør samarbeidet ekstra fruktbart.

VVS Eksperten er takknemlige
- Når vi har tenkt arenaer for å synliggjøre VVS Eksperten ut mot sluttbruker, har vi valgt å satse på ski. Det hele startet med reklame på nasjonale skirenn på seniornivå, men nå har vi valgt å gå mye bredere ut, og har i tillegg satset på Toppidrettsveka, og ikke minst Mini VM på ski. Det å få være med på dette samarbeidet med ildsjelene bak,  gir oss masse positivitet tilbake til både kjeden og medlemmene, sier Birgitte Tunheim i VVS Eksperten.

- For å si det på en litt morsom måte, har vi skapt en blå tråd i det arbeidet vi gjør mot voksne og barn innenfor skimiljøet. Vi skal være sponsor for disse arrangementene langt inn i fremtiden, og vi kommer også til å bli meget synlig under Ski VM i Granåsen i 2025, sier Kai Johnsen avslutningsvis.