- Det viktigste for oss er at vi leverer de mest hensiktsmessige og gunstigste varmeløsningene til våre kunder. Det er ingen ensidig fasit. Beliggenhet, klima, og hva er best i det enkelte tilfellet eller prosjekt, må være utgangspunktet. Til en pris som kan forsvares i en kost – nytte tankegang, sier Paulsen.
- Med vår historie og bakgrunn fra Nobø og Siemens har vi like stor følelse for elektrisitet som for fornybar energi. Det er vel også grunnen elektroinstallatørene kjenner oss godt, og at VVS installatørene foreløpig ikke kjenner oss så bra.

Hittil har man jobbet mest inn mot prosjektmarkedet i Norge, men vil fremover øke fokuset inn mot grossister, butikker og fornybar segmentet.

Fra kun elektrisitet til en fullskala varmeleverandør
Glen Dimplex er mest kjent som en av verdens største produsenter av elektriske oppvarmingsprodukter, og kjøpte i 2001 opp Nobø i Stjørdal og litt senere elektrovarmedivisjonen til Siemens i Trondheim. Det var starten på Dimplexs inntog på det nordiske markedet, og som senere førte til at konsernet i 2007 besluttet å opprette Glen Dimplex Nordic. Dette selskapet skulle ta seg av det nordiske varmemarkedet. Satsingen tok ytterligere fart i 2008, hvor strategien for å satse på produkter innenfor fornybar energi og varmepumper ble lagt.

Satser målrettet
Varmeleverandøren fra Stjørdal har en klar formening om hvilke produkter og produkt områder de skal operere innenfor i fremtiden. Man tror også at debatten rundt klimapolitikken og ikke minst fokuset på passivhus, er med på å legge noen premisser for hva som er riktig valg av varmeløsninger fremover.

- Når det gjelder leiligheter og boliger har vi stor tro på balansert ventilasjon som inkluderer varme, kjøling og tappevann i et og samme system. Dette i kombinasjon med elektrisitet som den lille spisslasten man måtte trenge i fremtidens passivhus. En slik løsning mener vi vil være ideell i nye TEK 15, påpeker Paulsen.

- Vi er av den oppfatning at flere av dagens varmepumpeløsninger vil bli overflødige både av hensyn til virksomhetsområde og til den totale investeringen. Vi har valgt å ikke satse på luft / luft, og ser vel også på termiske brønner som en konkurranseutsatt varmekilde i forhold til blant passivhusstandard. Det samme tror vi om pellets. Derimot tror vi at luft til vann varmepumper, ventilasjon med varmegjenvinning, samt varmtvannsberedere med innebygget varmepumpe som enten tar energien fra lufta eller kan tilkobles varmekretsen fra varmepumpa, er gode løsninger, sier Paulsen

Leverer løsninger fra leiligheter til store industrianlegg
- Vi kan levere de fleste varmeløsningene som er tilgjengelig på markedet i dag. Det gjør oss i stand til levere løsninger over et stort spekter når det gjelder varmepumper, ventilasjon, solceller, konvektorer for å nevne noe. I tillegg har vi gode og fleksible systemer for lagring av produsert energi. Alt dette kan tilpasses og tilrettelegges i alt fra leiligheter, boliger til store industrianlegg, sier Bjørn Sverre Ingstad, salgssjef for fornybar energi i Norge.

I forhold til forskrifter og krav mener ledelsen i Glen Dimplex at det må være lov å bruke fornuften.

- Det er ikke gitt at en standard installasjon er like god overalt. Derfor er det viktig at det gis spillerom for å velge det beste alternativet i praksis, og ikke alltid det som ser best ut på papiret, føyer Ingstad til.
- Det er viktig at man tenker på at man leverer en hel pakke. Vi selger kunnskap og kompetanse, sammen med gode produkter. Det skal få kunden til å føle seg trygg. I tillegg satser vi mye på support. Der skal vi være veldig gode.

Gjort mye riktig
Glen Dimplex Nordic har gjennom Nobø som ble startet i 1918 og som opprinnelig het Norsk Bøttefabrikk, en lang tradisjon i norsk industri. I dag har selskapet to merkenavn som skal ivaretas.

- Vi er mer beviste på å fronte våre ”brand” nå en tidligere. Skal fronte oss betydelig mer ut i markedet mot våre målgrupper. Vår produktportefølje må vises, og med konsernet i ryggen har vi de nødvendige musklene for å nå våre mål. Selskapet er representert i hele 33 land worldwide, og mange sitter på mye kunnskap som kan benyttes også her i landet, sier Petter Segtnan, leder for forretningsutvikling innenfor fornybar energi i Glen Dimplex Nordic.
- Konsernet har gjort mange riktige valg i utviklingen av ny teknologi. Derfor er vi opptatt av å ikke bare selge på pris, men heller fokusere på systemløsningene våre.

Administrerende direktør Geir Paulsen påpeker avslutningsvis at de er sindige trøndere og skryter ikke så ofte.
- Men vi er godt forberedt på fremtiden, og vet at vi står robust og sikkert. En ting er sikkert, vi har løsningene som trengs.

Nobø har i dag rundt 150 ansatte og produserer panelovnene under ”brandene” Nobø og Dimplex i Stjørdal. Mye av produksjonen går til eksport og gjennom distribusjonsnettet til Glen Dimplex har man et stort nedslagsfelt og marked.  Konsernet har hovedkontor i Irland.