Raskeste veien til null utslipp, hvor går den? Og hva er samfunnsøkonomisk fornuftig?
-  Det mest miljøvennlig er å beholde oljefyren der denne er i teknisk god stand, slik Oslo kommune ønsker at man gjør, sier Geir Ingeborgrud i ECO-1 til VVSforum.

Stort antall oljefyrer
Ingeborgrud forklarer dette med at det i Norge i dag befinner det seg et stort antall oljefyrer. De fleste av de er i god teknisk stand, og i tillegg er det gravet ned tanker for oppbevaring av fyringsolje.
Disse oljefyringsanleggene brukes særlig på den kaldeste tiden av året, og står for et betydelig utslipp, hvis de fyres med fossil fyringsolje.
- Vi kan regne ca 50 000 anlegg til en pris av minst 200 000 kr pr stk. Altså en samlet verdi på ca 10 mrd kroner, sier Geir Ingeborgrud i ECO-1 til VVSforum.

Alle som en
Dersom alle disse skal gjøre som Enova ønsker, nemlig å skifte ut oljefyr med et alternativ for å få fornybar energi, vil nyinvesteringskostnaden på den enkelte beløpe seg på over 200 000 kr pr anlegg for tilsvarende varmeeffekt- altså tilsammen en ny kostnad på totalt 10 mrd kroner.
- Legger vi sammen verdien som fjernes og kostnaden for å komme like langt for en huseier ender vi på 400 000 kr  - totalt 20 mrd kroner for landet som en helhet, presiserer Ingeborgrud.

Alternativet er å legge om til biofyringsolje.

Rask og miljøvennlig
Å legge om til biofyringsolje dreier seg for de fleste om en investering på maks 15 000 kr pr anlegg, tilsammen 750 mill kroner, og en kan i løpet av et år, dersom alle går til biofyringsolje, redusere CO2-utslipp med 750 000 tonn, for hvert år framover.
- Det er 5 % av det en forbruker av verdier ved å kaste ut oljekjelen, sier Ingeborgrud, som dermed konkluderer med at oljekjelen er der Norge kan hente CO2-reduksjon raskest og rimeligst.

Per i dag er det ingen begrensninger på leveranser av biofyringsolje. Det er distribusjon i hele landet

10% av klimaforliket
Private boligeiere fyrer i dag ca 250 000 000 liter hvert år, noe som tilsvarer 750 000 tonn CO2.
- Dette er ca 10 % av det Klimaforliket mangler for å gå opp til 2020. I tillegg gir tiltaket en rask overgang til fornybar energi, sier Ingeborgrud, som understreker at de som planlegger, politikere, og de som setter i verk tiltakene, Enova, har et samfunnsansvar.
- Det er klart at siden vi har satset på å levere biofyringsolje vil det være gunstig for oss om flere fyrte med dette, men de endrer ikke det faktum at biofyringsolje er en god løsning, sier han. Det er allerede flere som etablerer seg i leverandørmarkedet