- Det er den tverrfaglige kunnskapen og påvirkningsmuligheten som gjør at vi velger å være utstiller. Vi kommer til å fronte sanitær- og rørdesign "bak veggen" , med LCC, lyd, materialvalg, samt den nyeste sanitærteknologien og systeminstallasjoner i bygg, forteller Aalen til VVSforum.

Spre vår kompetanse
Han mener det er viktig at VVS kompetansen når mye bredere ut, og ikke minst får arkitekter og planleggere sterkere på banen i forhold til kunnskap om gode og innovative VVS-løsninger i byggene.
- Det er ingen tvil om at fokuset på effektive byggeprosesser, og høy kvalitet står høyt oppe på agendaen i næringen. Vi ønsker å nå aktørene i byggebransjen med vår kompetanse om bærekraftig rørdesign, sanitærsystemer, baderomskomfort, universell utforming og installasjoner.

Treffe de riktige menneskene
Aalen mener store europeiske sanitær- og rørprodusenter med lang erfaring fra egen forskning, må dele denne kunnskapen med flere av bransjens aktører.
- På Byggedagene har jeg et sterkt håp om å treffe beslutningstakere og entreprenører med høyt fokus på fremtidens gode løsninger innen bygg og innemiljø.

Har prøvd å samle bransjen om dette tidligere
Daglig leder i VVP, Bjarne Haugland gjorde for en del år siden et helhjertet forsøk på plante VA/VVS som en møteplass og arena under Byggedagene. Kongstanken var å kunne samle og fronte VVS-bransjen under en og samme paraply.
- Vår visjon er å plante VA/VVS i flere leire, og at våre stemmer blir hørt på de riktige og viktige møteplassene i byggebransjen. Byggedagene er en arena hvor man har vært flinke til å hente inn politikere og andre viktige aktører fra hele verdikjeden. Det betyr et mye større nedslagsfelt. Derfor ser vi på denne konferansen som en viktig arena for å fremme vårt budskap, poengterer Haugland.
- Men når jeg tok initiativet til dette for fire år siden var VVS-bransjen helt fraværende. Vi fikk kun med oss tre medlemmer den gangen, så jeg har resignert i forhold til å prøve å få til noe på kort sikt. Det har ikke vært antydning til nok engasjement for det.

VVP svært positive
Når Haugland får høre at Geberit Norge har tenkt å delta på årets konferanse synes han det er prisverdig.
- Meget positivt at de ønsker å delta som utstiller i egen regi. Det er ingen tvil om at dette er riktig arena. Vi ønsker jo at våre stemmer skal bli hørt, og når en solid leverandør som Geberit velger å stille ut, er det svært positivt for oss som bransje. Skulle bare ønske at flere tenkte like offensivt, og ser nytteverdien av å satse. Dette handler om å spre kunnskap og kompetanse om våre produkter og løsninger.