Oras Armatur har sponset rørleggerkategorien siden begynnelsen i 2017. Konkurransen ble startet av mobilselskapet Talkmore (tidligere Dipper) og Mittanbud, og er et bransjesamarbeid mellom ulike aktører i håndverkerbransjen for å skape stolthet og engasjement for yrkene. Kåringen fokuserer på de positive historiene, løfter frem gode rollemodeller og håper å inspirere ungdom til å velge yrkesfag.

Tre finalister

Årets finalister er nå valgt, og man kan nå kun stemme på finalistene. Det kan du gjøre på nettsiden Norges Hyggeligste Håndverker, innen det hele avgjøres lørdag 24. september. Antall stemmer kandidatene får i kåringen er selvfølgelig viktig, men det er juryen – som er satt sammen av representanter fra sentrale organisasjoner og aktører i håndverkerbransjen - som til syvende og sist beslutter finalister og vinnere.

Rørleggerbransjen er representert med følgende finalister: 

Geir Sannerud, GK Rør AS Trondheim: «Geir stiller alltid opp, eneste problemet er at han alltid skal stille opp for alle, samtidig. Super ettertraktet av private og næringsdrivende kunder og driftere. Som regel første mann på jobb og siste mann som drar, stiller alltid opp for sine medarbeidere.» 

Adam Nikolai Hætta, Arnesen rør AS: «Adam er en svært godt lik rørlegger på alle byggeplasser han kommer på, han har samisk som morsmål og er født og oppvokst i Kautokeino, men bor nå i Alta. Adam er en svært populær rørlegger og er verneombud i bedriften, han er en som tar seg av de som behøver det i bedriften og sprer mye glede på jobb og i pausene. Verdens hyggeligste og høfligste rørlegger!»

Ida Meldgaard, Comfort Lier: «Ida setter standarden høyt når det kommer til kundeservice. Hun stiller opp, svarer på spørsmål og gjør det hun kan for at man skal føle seg trygg på rør bransjen. Hun gir av seg selv og har en helt egen fortellerevne som gjør at jeg som kunde forstår hva og hvorfor man må gjøre det som skal gjøres, uten at jeg føler meg dum. Hun leverer alt det en håndverker burde strekke seg etter både innenfor fag kunnskap og menneskelighet».

Bruk stemmeretten!

- Det er hyggelig å se at engasjementet rundt kåringen er stort, og jeg vil anbefale alle å stemme fram sin kandidat blant de tre verdige finalistene. De er alle gode rollemodeller; med faglig dyktighet, gode holdninger overfor kundene og ikke minst at de inspirerer andre til å velge rørleggerfaget, sier Fossum. 

Han legger ikke skjul på at det var moro at rørleggeren Hussein El Haddaoui vant den gjeveste prisen i fjor, og ser ikke bort fra at en rørlegger vil gå helt til topps også i år.  

Det skal kåres sju kategorivinnere og én hovedvinner. Finaleshowet strømmes 24. september klokka 16.45 på www.hyggeligste.no.

Flotte premier

Oras sørger for at det vanker fine premier til kategorivinneren, men heller ikke de to øvrige finalistene vil gå tomhendt hjem fra kåringen: 

Kategorivinneren får en fin premie til en samlet verdi av ca. 22 000 kroner, og består av følgende: * Oras Twista kjøkkenkran. * Kjøkkenkran med sidegrep i matt svart. * Oras Twista servantkran. * Ettgreps servantkran i matt svart. * Oras Nova dusjkran med rainshower. * Veggmontert dusjkran med rain shower i matt svart. * Oras Hydractiva Digital.  

De to finalistene som ikke vinner, får Oras Hydractiva Digital. 

- Da er det bare å ønske alle tre finalistene «våre» lykke til i innspurten, sier Lars Erik Fossum.