Daglig leder i Andersen og Aksnes Rørleggerbedrift, Joar Vellene, forteller at foreløpig har de mer en nok å gjøre, men utfordringen er at sykefraværet i bedriften øker. - Vi har 25 prosent av arbeidsstyrken vår hjemme på grunn av sykdom. Har man symptomer på et eller annet nå, er det restriksjoner, og man blir sendt hjem fra byggeplassen.

Rørleggerbedriften er også beredskaps bedrift for Bærum sykehus og har dermed et viktig samfunnsansvar for å holde hjulene i gang på sykehuset under sitt ansvarsområde.
- Dette er forpliktelser vi må holde, og det er klart med en bemanning hvor en fjerdedel av de ansatte er syke, betyr det at vi tilpasse oss og drive mye logistikk for å kunne opprettholde vårt oppdrag der.

Vellene forteller at de har fått noen restriksjoner ute på byggeplassene utover det som FHI anbefaler. Det går på at hoster man, må man rett og slett hjem.

Har det fått noen konsekvenser for pågående prosjekter, og fremtidige prosjekter dere skal i gang med?
- Vi har fått stoppet et lite prosjekt, hvor vi har en mann gående, og så har vi fått utsatt et prosjekt. Vi er også varslet om at en av våre større kunder ikke vil starte noen nye prosjekter inntil videre.

- Vi etterstreber hele tiden å gi informasjon til våre ansatte vedrørende forhåndsregler og restriksjoner som FHI kommer med. Vi har også daglig bemanningsstatus for å avdekke om vi må flytte folk, bemanne opp eller ned. Det ser ut til at vi vil mangle personell fremover, når vi har så mange syke, i karantene, og noen hjemme på grunn av omsorgspermisjon. Vi tåler ikke så mange flere syke nå, men vi har en god relasjon til flere bemanningsbyråer som kan bistå oss med flere folk, hvis vi trenger det.

Kommer dette til å få økonomiske konsekvenser for selskapet i 2020 samlet sett?
- Ja, dette vil få konsekvenser for oss. Kanskje ikke på omsetningen, men det vil gå ut over resultatet vårt. Med stort sykefravær vil jo en naturlig konsekvens være at produktiviteten går ned. Jeg håper at denne situasjonen blir normalisert utover våren, slik at vi kan få Norge i gang igjen, sier Vellene til VVSforum.