- Dette er det første ventilasjonsanlegget på markedet som får plass i et vanlig skap på 60 centimeter. Responsen fra bransje og publikum var stor da vi viste fram Neo for første gang på årets Bygg Reis Deg-messe, og det er vi naturligvis stolte av, sier Sonja Häggman, markedssjef i Exvent.

Det er størrelsen og den lave vekten som gjør Neo til et godt valg for både bransje og sluttkunde, mener Exvent.

Häggman påpeker at Neo gir forbrukeren som har et begrenset areal et godt inneklima på en svært energieffektiv måte. I tillegg gjør ventilasjonsanlegget prosjekteringsjobben enklere for entreprenøren, men ikke minst bidrar Neo til at monteringsjobben blir enklere for montørene.

Energieffektivt og passer inn overalt
- Dyre kvadratmeterpriser kombinert med de nye kravene i TEK17, gjorde at målet var klart. Vi ville lage et energieffektivt ventilasjonsanlegg som i tillegg var enkelt og rimelig å skjule i boligen. Det målet har vi klart å innfri, sier Häggman.

- Neo er ikke bare liten og lett. Det er også det eneste ventilasjonsanlegget på markedet som passer rett inn i vanlige skap med 60 centimeters størrelse.

- Det betyr at tiden da du trengte å stjele verdifulle kvadratmetere fra leiligheten til et teknisk rom er over. Neo putter du ganske enkelt inn i et helt vanlig skap, som du har stående i gangen eller på kjøkkenet.

Neo med dekselet av: Det er svært enkelt å skifte filter.[/caption]

Størrelsen betyr alt
- Det fine med Neo er jo at størrelsen ikke bare kommer sluttkunden til gode. En ting er at den lave vekten og det slanke designet vil redefinere planleggingen av både store og små byggeprosjekter. Med en hendig størrelse blir også jobben enklere for montørene. Dette er altså en vinn-vinn-situasjon for alle parter, og det tror vi aktørene i bransjen vil merke seg, sier en engasjert Häggmann.

Vi har tenkt helt nytt
- I Exvent gjør vi aldri kompromisser når det gjelder sikkerhet, så det å krympe anleggets design er ikke noe vi har tatt lett på, sier Häggman.

Neo er derfor en helt ny ventilasjonsenhet fra innsiden og ut. Isolasjonsløsningen er både lett og  energieffektiv. Anlegget har vært utsatt for nitidige tester, også av uavhengige aktører, anlegget har blitt sertifisert til A+.

- Det er derfor vi med hånden på hjertet kan si at man som kunde kan være helt trygg på at anlegget kan installeres trygt, også på steder der andre ventilasjonsanlegg ikke egner seg, sier Häggman.

Premium: Fordi det lønner seg over tid
Siden Neo blir produsert i Finland er alle materialene spesielt tilpasset vårt kjølige nordiske klima, samt norske byggeregler og materialvalg.

- Ventilasjonsanlegget er ganske enkelt bygget for å gjøre jobben så energieffektivt som mulig, samtidig som den skal vare. Da er det godt å se at responsen så langt har vært strålende, i tillegg å vite at vi er klare til å levere raskt, uansett hvor mange anlegg du er interessert, avslutter Häggman.