- Vi ønsker å bidra til å gjøre bransjen mer effektiv, og at våre kunder skal være blant de beste og mest etterspurte i bransjen. Vi tilbyr fullsortiment til rørleggere i hele Norge, sier Ove Randow, prosjektleder VVS hos Solar.

- Solar gjør det hele bransjen har snakket om i 10 år, fjerner bonuser og opererer kun med nettopriser. Vårt ønske er å gjøre rørleggeren mer konkurransedyktig ved å forenkle og effektivisere hverdagen. Markedet er i endring, og stadig større andel av VVS-produkter selges nå gjennom byggvarekjeder, flis- og nettbutikker direkte til sluttbruker.
-  Nye trender og handelsmønstre utfordrer markedet, derfor må vi alle endre oss og det er årsaken til at vi ønsker å fjerne bonusen i bransjen. Vårt initiativ skal bidra til at rørleggeren har mulighet til å konkurrere mot disse aktørene, sier Randow.

Solar prøvde seg også i VVS-markedet for fem år siden?
- Det stemmer, og den gang ble konklusjonen etter en markedsanalyse at tidspunktet ikke ble riktig verken for oss eller kundene.

Det er store aktører dere skal bryne dere på?
- Ja, det er sant. Men vi gjør noe helt annerledes, og blir derfor ikke det femte hjulet på vogna som tilbyr de samme betingelsene som de andre. Ved å tilby kun nettopriser på hele sortimentet, skal det bli enklere for rørleggeren å forholde seg til det reelle prisbildet, og se hva de faktisk betaler for varene.

God planlegging
Grossisten mener at tiden er inne for at rørleggerne i større grad kan planlegge innkjøpene, for å oppnå bedre og gode priser. 
- Alle kan bestille varer på nett, det handler bare om å være strukturert. En rørlegger vet stort sett hva han trenger av varer de neste ukene, og jeg har et klart inntrykk av at de som driver en god rørleggerforretning i dag, er flinke til å planlegge. I vår nettbutikk selger vi hele forpakninger og paller for å kunne gi best mulig pris. Når det gjelder prosjekter bistår vi gjerne på større innkjøp med leveranser som passer hvert enkelt prosjekt. Dette skjer i dialog med kunden og på forespørsel, poengterer prosjektlederen for VVS i Solar. 

Skal være en samarbeidspartner
- Min oppfatning er at leverandørene synes det er spennende det vi gjør. Vi har allerede gode samarbeidsavtaler med mange av de store merkevareleverandørene. I tillegg til de tradisjonelle grossistleverandørene, inngår vi også samarbeid med direkte leverandører.

Han påpeker at målsetningen er å levere det kunden vil ha. Som kunde hos oss får du tilgang til kvalitetsprodukter fra ledende leverandører.

Randow mener grossistene må tilføre noe mer enn bare kjøp og salg av produkter.
- Solar er et sourcing- og serviceselskap og vi kan således ha mye å tilby våre kunder også innen VVS. Mulighetene er mange, kursing via Solarskolen, vurdere og tilpasse logistikkløsninger, forhandle bilavtaler er bare noen eksempler. Vår intensjon å gjøre hverdagen enklere og mer effektiv for rørleggeren. De må tenke annerledes skal de tjene penger fremover, og da er effektive arbeidstimer det viktigste.

Kundene kommer
Solar Norge har siden oppstarten i august allerede fått mange nye rørleggervirksomheter som kunder.
- Vi er godt fornøyd så langt, og ut fra antall bestillinger og nye kunder vi får per dag, er vi optimistiske. Vi vil jobbe kontinuerlig med å tilføre nye tjenester og varer i vår nettbutikk , samt videreutvikle bestillingsmetoder og rutiner, slik at det blir enklest mulig for rørleggeren å bestille, sier Randow avslutningsvis til VVSforum.