Selv om den tradisjonsrike rørleggerbedriften Ramsøy på Lillehammer er blitt en del av Assemblin - med 10 milliarder i omsetning og 6000 ansatte i Norden  - er fokuset fortsatt like lokalt som før, forteller daglig leder Dag Brenden.

Med røtter som stikker helt tilbake til 1908, har Ramsøy levert produkter og tjenester til beboerne i regionen gjennom flere generasjoner. Fokuset har alltid vært utbyggere og forbrukere i bolig- og fritidssegmentet. Slik vil det fortsatt bli.

- Ja, det er dette vi er gode på og skal utvikle ytterligere. Assemblin tilfører oss styrke og kompetanse, som er en trygghet også for våre kunder.

Heller ikke navnet, som er godt innarbeidet i folkets bevissthet, er det planer om å endre.

- Det er dumt å endre det som funker, og kunden forbinder navnet med trygghet og høy kompetanse. Vi har stor butikk med showroom, har lager og kontorer hvor vi kan møte kundene. Vi skal fortsatt være den lokale rørleggeren på Lillehammer du kan stikke innom og stole 100 prosent på, konkluderer han.

To rolige måneder
Da det meste stoppet opp i privatmarkedet da landet ble lukket ned i mars, fulgte et par rolige måneder for bedriften, som i bransjen for øvrig.

- Mens prosjektmarkedet stort sett gikk sin gang, var det naturlig nok stor usikkerhet og engstelse hos private. Vi valgte da å stenge butikken i tre uker og måtte ty til en del permitteringer. Det var helt nødvendig både for å sikre bedriften og de 52 ansatte.

I tillegg ble utbygginger innen bolig- og fritidssegmentet berørt ved at utenlandske snekkerlag ikke kom inn i landet, eller ble satt i karantene. Det førte til at oppdrag tok lenger tid og at aktivitet sank.

Etterhvert som smittevern ble en del av rutinene på serviceoppdrag og byggeplassene, og folk flest lærte seg å leve med koronasituasjonen, økte tempoet sakte men sikkert igjen og de ansatte kunne gå tilbake i jobben. Derfra har pilen bare pekt oppover, forteller Brenden.

- Mange brukte sommeren og feriepengene på å pusse opp hjemme og/eller på hytta i stedet for å reise utenlands. Det kom både oss og bransjen til gode.

Et godt år
Han er optimist og tror de kommer greit i mål økonomisk, året sett under ett.

- Riktignok ikke mot det fantastiske resultatet vi greide i fjor, men med tanke på pandemien som fratok oss mye omsetning mens den sto på som verst, er vi godt fornøyd. Oppdragsmengden er bra og det er mye å regne på.

Samtidig er han klar på at koronapandemien på langt nær er over, og maner til forsiktighet.

- Dette vil nok fortsatt ta tid. Og om smitten brer seg og deler av bedriften bli satt i karantene, vil det selvsagt påvirke oss negativt. Det er viktig at vi alle tar ansvar og følger smittevernsanbefalingene.

God ordrereserve
Brenden forteller at bedriften har en ordrereserve for 2021 på over 90 millioner kroner, som gir grunn til optimisme.

- Så lenge det er nok jobb, holder vi oss i de segmentene vi er gode på og som bedriften er basert på. Samtidig gir ordrereserven oss mulighet til å korrigere kursen, eksempelvis om hyttemarkedet stagnerer.

- Det er imidlertid ingen ting som tyder på det, jeg tror enda flere nordmenn vil tilbringe fritiden i hjemlandet i årene framover og vil realisere hyttedrømmen, spår daglig leder Dag Brenden.