I et brennhett varmepumpemarked er behovet for flere varmepumpemontører prekært. Skal man klare å dekke behovet og etterspørselen fremover trenger man flere montører inn i bransjen. Nå engasjerer Daikin Norge seg ovenfor for sine forhandlere.

Er du en F-gass-sertifisert varmepumpemontør, har du nå muligheten til å jobbe tett på Daikin Norge. Selskapet søker i disse dager kvalifiserte montører på vegne av sine mange forhandlere. - For de med rette kvalifikasjoner og gode holdninger, vil det være et stort utviklingspotensial i stillingen. På sikt vil man kunne inngå i et eget Partnerservice-program der man vil komme enda tettere inn på utvikling og forbedringer av våre varmepumper, sier Daikin Norges Marketing Manager Thomas Krogh.

Daikin Norge er importør av airconditioning og varmepumper til privatboliger, næringsbygg, industri, marine, offshore og teknisk kjøling, og selger produkter til et landsdekkende forhandlernett. I en tid med sterkt fokus på bærekraft og energioptimalisering – og ikke minst med strømpriser som har gått rett til himmels – er det forventet enda sterkere fokus på varmepumper i tiden framover.

- De høye strømprisene har ført til en betydelig større etterspørsel etter varmepumper. Flere aktører, både myndigheter og strømselskaper, forteller at prisene neppe kommer ned på samme nivå som vi har hatt i Norge gjennom mange tiår. Det er signaler som vil bidra til at etterspørselen etter varmepumper bare vil øke i fremtiden. Markedet vil være stabilt og et trygt sted å jobbe, hvis man er opptatt av trygge arbeidsplasser, sier Krogh.

I løpet av det siste tiåret har det europeiske markedet for varmepumper vokst i et jevnt tempo, med en årlig vekst på 10% fra 2011 til 2020. I det neste tiåret, innen 2030, ser Daikin ikke bare en vekst, men en faktisk akselerasjon av årlig installasjon av varmepumper som vil gå opp til 4 millioner, og som representerer en årlig vekst på 20 %, melder selskapet.

Tett samspill med Daikin Norge
- Daikin tar stadig markedsandeler også i Norge, som øker behovet for varmepumpemontører over det ganske land. Vi vil gjerne bistå våre forhandlere med å rekruttere kyndige medarbeidere for å kunne holde tritt med etterspørselen, derfor har vi gått ut med en stillingsannonse hvor det oppfordres til å ta kontakt med en kortfattet søknad og enkel CV.

Krogh forteller at det ikke er Daikin Norge som ansetter personene, men at de vil bli formidlet til de aktuelle forhandlerne i søkernes bostedsområde.

Regelmessig kursing
- Vår forhandler i området og montøren vil inngå i et nært og tett samarbeid med Daikin Norge. Regelmessig kursing og utvidet opplæring på våre maskiner vil inngå i stillingen. Man vil også få direkte tilgang til Daikin Norge sine ansatte vedrørende produkt, support og service.

- Sammen med våre forhandlere ser vi etter personer som vil litt ekstra, og som vil lede an vedrørende montasje, service og ettersalg av Daikin-produkter. Du har stor stå-på-vilje, et sterkt ønske om å bidra og kjempe i toppen om å bli Norges beste Daikin-montør. I tillegg er du ryddig, strukturert, ivrig og vil mer enn andre. Stemmer det med dine kvalifikasjoner og holdninger – uavhengig av om du er erfaren i faget eller nyutdannet kulde- og varmepumpetekniker - gleder vi oss til å ønske deg velkommen på laget!