Håvard Waage er en av over 100 lærlinger fra VVS Ekspertens medlemsbedrifter som har tatt turen til VVS-dagene på Lillestrøm. -  Både hyggelig og lærerikt, sier han til VVSforum. 

De unge strømmet til fra hele landet, og ble godt mottatt av VVS Ekspertens daglige leder Kai Johansen og hans stab. Først ble gjengen samlet til sosialisering og uniformering, samt en dose påfyll om kjeden. Også Høyre-politiker og stortingsrepresentant for Rogaland, Margret Hagerup holdt innlegg, og fortalte viktigheten i det yrkesvalget de hadde tatt. 

Saken fortsetter under bildet:

VVS Eksperten  - Håvard-1.jpg
Bildetekst: Håvard Waage gir skryt til VVS Eksperten for invitasjonen og opplegget under VVS-dagene. 

- Dette er gullbilletten til yrkeslivet. Dere får lønn under utdanning, dere er sikret jobb og det ligger uendelige muligheter foran dere, påpekte hun. 

- Dere er fremtiden, og vi veldig stolte av å kunne invitere alle dere hit i dag. Vi har jobbet hardt for at vi skal få til en vellykket samling med masse inntrykk, kunnskap , bygge relasjoner og at dere føler dere er en del av en rørleggerkjede som er i vekst, poengterte Johnsen i sitt åpningstale.

Etter en felles lunsj, ble lærlingene delt i små grupper innen de oppsøkte standene til ulike leverandører. 

- Veldig inspirerende
17-åringen Håvard Waage er lærling hos Hervik Rør, og var tidlig oppe for anledningen for å rekke morgenflyet fra Haugesund til Gardermoen. Han var aldri i tvil om at han skulle takke ja til invitasjonen. 

- Nei, det er veldig hyggelig å bli satt pris på. Her får jeg treffe andre lærlinger, snakke med bransjefolk og bare ha det kjekt. Absolutt verdt turen, og all ære til VVS Eksperten som gjør dette, konkluderte han allerede tidlig på dagen. 

At karrierevalget falt på rørleggeryrket, var ingen tilfeldighet, forteller han.

- Nei, det bestemte jeg meg for mange år siden. Jeg har en far som har vært lenge i dette faget, så jeg vet hvilke muligheter det gir. Drømmen er å starte mitt eget noen år fram i tid. 

Saken fortsetter under bildet:

VVS Eksperten + politiker -1.jpg
Bildetekst: Høyre-politiker og stortingsrepresentant for Rogaland, Margret Hagerup mener lærlingene har fått gullbillett til yrkeslivet gjennom sin beslutning om å ta fagbrev som rørlegger. Dette er Christer Johnsen, Båtsfjord Rør AS, Arnt Martin Roth Vareberg, Lithun Rørservice AS, Fredrik Tollefsen, Lars Omberg, og Marius Korsvold, alle Brekke Sanitær, helt enig med høyre-politiker Hagerup om. 

Et engasjert styre i VVS Eksperten med styreleder Helge Ranheim i spissen er også til stede og sammen med lærlingene under messens første dag, for å bygge relasjoner og høre hva lærlingene er opptatt av i sitt yrke og hverdag. 

I et hektisk program skal alle lærlingene også innom standen til VVS Eksperten og Rørlegger på hjul. Der byr kjedekontoret på vafler og kaffe. Dagen avsluttes med middag i Lillestrøm, før lærlingene drar hvert til sitt.

VVS Eksperten - Rørlegger Evensen med sønn-1.jpg
Sønn Simon Evensen og far Bent Tore Evensen møttes også på lærlingesamlingen. Simon jobber til daglig hos Grevstad & Tvedt i Bergen, mens Bernt Tore driver rørleggerbedrift på sitt hjemsted, Vestrålen.