Vebjørn Ones er den tredje kandidaten VVSforum presenterer av totalt fem lærlinger som skal delta i NM i rørleggerfaget. 

Hans arbeidsgiver Chr. M. Vestrheim er et firma som satser mye på utdanning av lærlinger.

- Vi har for tiden 28 lærlinger i bedriften vår av totalt 113 ansatte. Og vi tar med 16 lærlinger til Bygg Reis Deg for juble frem Vebjørn. Dette er lærlinger fra både Vestrheim og Oswald Jørs AS som er vårt morselskap, sier Jørs.

- Vebjørn er meget godt likt av de basene og kollegaene han har jobbet sammen med. Dette medfører at han har fått god oppfølging, med det resultat at han har tilegnet seg mye kunnskap på kort tid.

Jørs forteller at Vebjørn på grunn av sin interesse og dyktighet i faget, har fått prøvd seg på mye forskjellig i sin foreløpig korte rørleggerkarriere. 

Han har vært med i følgende prosjekter: Leilighetsprosjekt – Sartorgården, Hotell Ørnen (Bergens største hotell ifht antall rom da hotellet ble bygget),  Sartor kjøpesenter – rehab og utvidelse (meget omfattende og allsidig jobb), Kontorbygg (Swecos nye kontorbygg i Bergen – helt i startfasen (Breeam-prosjekt), samt diverse småjobber.

Jørs forteller videre at privat er det fiskingen som definerer Vebjørn mest.
- Han trekker dette mye lengre enn det som er vanlig. Det samme gjør basen hans, så lunsjpraten går mye i dette temaet her på huset.

Rørentrepenørene Norge har intervjuet Vebjørn Ones i forkant av NM, og han virker godt forbedredt. 

Haukelands-gutten Vebjørn Ones konkurrerer for Hordaland i rørlegger-NM under Bygg Reis Deg fra 14. til 17. oktober.

Hvordan forbereder du deg til NM?
Jeg øver på litt forskjellige ting, som jeg har hørt at gjøres der borte. Jeg har noen dager der jeg bare øver på enkelte oppgaver, og så går jeg litt igjennom teori.
Stort sett har jeg konsentrert meg om å øve på varmebøy eller sandbøying av stålrør. Jeg tror oppgaven kommer til å inneholde synlig rørføring og bøying – men man vet jo ikke hva man får.

Føler du litt på sceneskrekken i forkant av NM?
Ja, det gjør jeg absolutt. Det blir kanskje litt vanskelig i begynnelsen, men så glemmer jeg nok at tilskuerne er der etter hvert.

Hva er den største utfordringen?
Den største utfordringen er at det er så mange mennesker der.

Hvorfor vil du bli rørlegger?
Det var egentlig litt tilfeldig, men jeg er veldig glad for at jeg blir rørlegger. Det er et greit arbeid og jeg føler at jeg forstår meg på det.

Trives du som lærling?
Det gjør jeg absolutt! Jeg er veldig fornøyd med Chr. M. Vestrheim AS som arbeidsplass. Det er godt miljø og mye jobb.

Hva har du vært borti på jobben?
Jeg er borti veldig mye forskjellig – alt fra VA i grøft til montering av toaletter og vasker. Med tanke på fremtiden, er det viktig å kunne ha et bredt spekter.

Hva planlegger du for fremtiden?
Nå har jeg først planer om å få fagbrev og jobbe noen år, og så får jeg ta det derfra. Jeg kommer kanskje til å studere til fagskoleingeniør etterhvert.

Fritid?
Jeg spiller litt fotball og fluefisker en god del. Det blir en del reiser rundt i Norge for å fiske forskjellige steder. I mai var jeg også på Island og fisket der. Det var helt utrolig.

Tror du du har vinnersjanser?
Jeg håper det!