- Oktober var en rekordbra måned for Rørkjøp, forteller innkjøpsdirektør Jes Lyngsø Jessen i en pressemelding.
- I et normalt år er det noe nedgang fra oktober til november, men ingenting er som vanlig i 2020. I år har november overgått alle forventninger og vi noterer oss bare at det er tidenes beste måned for bedriftene i Rørkjøp, fortsetter han.  - Til tross for en turbulent høst har de ansatte på kjedekontoret i Lier støttet opp om alle bedriftene rundt i Norge, slik at de kan fortsette å være landets mest lønnsomme rørleggerbedrifter.

Kjeden har levert voksende omsetning og solide resultater i alle år, de siste 13 med Frank Olsen som sjef, og har allerede passert omsetningen fra 2019. Det betyr at hver eneste dag i desember pynter på et allerede strålende år for Rørkjøp.
- Dette skjer samtidig som en arbeidsmiljøundersøkelse er i gang på kjedens hovedkontor. Vi kan ikke så mye om den ennå, men alle ansatte er svært fornøyd med å få nye øyne på ulike saker og tingenes tilstand, sier Olsen.

Kjedens respons og reaksjon da Norge stengte ned i mars, er nok er en av de aller viktigste grunnene til at året har blitt så godt, mener Olsen.
- Vi gikk fra dag én for en strategi der vi ville samle all informasjon som ble gitt, forstå den, og veldig målrettet informere bedriftene våre om hvordan de skulle takle de nye utfordringene, sier Olsen til VVSForum.
- Noen fokuserte på å permittere så mange som mulig så tidlig som mulig, men vi så umiddelbart at pandemien ville kreve at alle på kjedekontoret bidro for å håndtere de akutte endringene i markedet - samt hjelpe bedriftene med å omstille driften til en ny hverdag. Vi er stolte av at vi allerede i mars hadde en strategi som tok høyde for at tiltak kom til å vare godt inn i 2021.

Rørkjøp har over lang tid jobbet i det stille med å tilpasse bransjen og kjeden til en ny og digital hverdag.
- Derfor var bedriftene godt forberedt og allerede kjent med økt fokus på netthandel. Datterselskapet Rørkjøp Nett har satt rekorder hver måned gjennom hele året. I tillegg til sin egen netthandel der bedriftene kan velge i 65.000 lagerførte varer, kan bedriftene i Rørkjøp nyte godt av tjenester som eget KS-system, handelssystemet RK-SHOP, tjenester for digital markedsføring og et utvalg av andre systemer av høy kvalitet. De fleste av dem helt gratis for alle medlemmer. Rørkjøp har også vist seg å være den kjeden i Norge med de mest lønnsomme bedriftene, det viste en undersøkelse Danske Bank gjennomførte sommeren 2020, understreker Olsen og Jessen..

- Vi jobber målrettet for å forstå hvordan markedet, kundene og rørleggerne endrer sine vaner. Rørkjøp jobber hele tiden for å være klare for morgendagens endringer. Ansatte som forstår markedet og teknologiene, samt går på jobb hver dag og er stolte av jobben sin. Det er Rørkjøps suksessformel, sier Olsen.  - Vi glemmer aldri hvem vi er og hvem vi jobber for - det er de 429 medlemmene og eierne våre.

Jessen og Olsen er klare på at det er tydelig at bedriftene i Rørkjøp er stolte av kjeden.
- Da en bruker på Facebook-gruppen “Norges Rørleggere” stilte spørsmål om hvilken kjede som var foretrukket, svarte flere brukere med tydelig stolthet at de foretrakk Rørkjøp.
- Veldig stolt og glad over å være en Rørkjøper!, uttalte Lene Måseidvåg fra Alto Rør i Eidsnes. Andre uttaler seg også i samme tråd med gode ord om Rørkjøp, kjedekontoret og andre medlemmer. Vi har merket oss spørsmålene, og de gode tilbakemeldingene. “Fremoverlent til tusen” skriver Knut Engen, Rørkjøp-medlem fra Holmestrand.
- Det varmer å se, det er akkurat det Rørkjøp er og sånn vi vil bli oppfattet, avslutter Olsen.