Den siste tiden har flere tidligere Comfort-rørleggere med store butikkonsepter valgt VVS Eksperten som kjedetilknytning. Det gleder markedssjefen, og lover de vil gjøre sitt beste for at nykommerne skal få innfridd sine forventninger. Hun beroliger samtidig alle medlemsbedriftene med at de vil fortsette å følge konseptet som har gjort dem til landets mest hurtigvoksende kjede.

- Her vil fortsatt styrken i fellesskapet, men samtidig individuell frihet gjelde, sier hun til VVSforum.

VVS Eksperten har i dag 439 selvstendige rørleggerbedrifter, bestående av små, mellomstore og store rørleggerbedrifter. Slik vil det også være i framtiden.

- I medlemsmassen er vi nå over 80 butikker og 35 showroom, så vi har funnet en suksessformel vi tror på. Jeg er trygg på at også de nye medlemmene vil finne sin plass hos oss og dra nytte av våre fellestjenester og synliggjøring, men at det er opp til den enkelte hvordan de vil bygge opp sin butikk. Her er alle like viktige og alle skal bli ivaretatt, understreker hun.

Birgitte forteller at de har vært på besøk hos de nye medlemsbedriftene med butikk og bidratt med profilering på fasader, skilter og biler, samt tilpasset hjemmesiden i tråd med hva de tilbyr og vil profilere. Samtidig er de koplet opp mot VVS Ekspertens hjemmeside, Facebook-konto og digitale verktøy.

- Dialogen er god og alle er happy, så dette lover veldig godt!

- Synlighet er viktig
Nettopp synlighet er et viktig aspekt hos VVS Ekspertens kjedekontor, og det jobbes aktivt hver dag for å nå ut til det norske folket på sosiale medier.

- Vi har nå nesten 27.000 følgere, som er 8000 nye på ett år, takket være høy aktivitet med aktuelle innlegg og konkurranser. Også på Instagram vokser vi jevnt og trutt. I tillegg kjøres det jevnlig kampanjer, det er utarbeidelse av DM og hovedkatalog og allerede nå er planleggingen av høstens årsmøte i gang, forteller hun.

Profilering på tv-sendte idrettsarrangement er også en viktig del av markedsføringen, med hovedfokus på dame- og herrehåndball, langrenn inklusiv blinkfestivalen, Toppidrettsveka osv.

- Å ha synlighet på slike steder, skaper kanskje ikke så mange oppdrag, men dette handler mye om stolthet og egenverdi, som er like viktig. Vi merker og hører fra våre medlemmer at dette betyr noe.

At ansatte i medlemsbedriftene er stolte av å være en del av VVS Eksperten, merker hun på bruken av profileringsklærne. Mange benytter dem også i fritiden for å vise sin tilhørighet.

Alle på samme nivå
VVS Eksperten har et lite og effektivt kjedekontor, med svært korte kommandolinjer til medlemmene.  Slik skal det fortsette å være. Og selv om det er svært travle dager, er alle velkomne til å ringe, understreker hun.

- Absolutt, vi er til for våre medlemmer og de fleste har kort terskel for å slå på tråden. Det viser at de er trygge på oss og kan ta opp både store og små utfordringer i hverdagen eller komme med ulike innspill. Her blir alle møtt med et smil, sier en engasjert Birgitte Tunheim.